DOLAR 32,3345
EURO 35,2022
ALTIN 2247,364
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin üçüncüsü Adana’da düzenlendi

    Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin üçüncüsü Adana’da düzenlendi
    03.03.2018
    A+
    A-

    İZODER, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile Adana’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’ düzenledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşen seminer büyük ilgi gördü.


    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açılış konuşmasında yalıtımın insan sağlığı ve konforu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek ‘’Bugün bu konuya ne kadar önem verdiğimizi göstermek için burdayım’’ dedi. Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ise yalıtımın önemine değinerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak bu konuda yapılan yasal düzenlemelerin takipçisi olduklarını dile getirdi. I
    sı, su, ses ve yangın yalıtımının ülke genelinde yaygınlaşması ve yalıtım bilincinin artması amacıyla Anadolu’ya yöneldiklerini belirten İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Kamuoyunda yalıtım bilincinin artmasında İZODER’in çok ciddi katkıları olduğunu görüyoruz. Son yasal düzenlemelerle birlikte yalıtım sektörünün gelişimi ivme kazandı” dedi.

    Adana HiltonSa Otel’de 1 Mart Perşembe günü, Atermit A.Ş partnerliği ve Eryap, BTM, Fixa, İzocam, Mardav, Ode ve Ravaber firmalarının sponsorluğunda düzenlenen ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’, öğretim üyeleri, mimar ve mühendislerin yanı sıra, kamu, STK ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Seminerin açılış konuşmasını yapan İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, sektörün çatı örgütü İZODER’in, bu yıl 25’inci kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, “Amacımız, yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmaktır. Bugün kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirerek, tüm binaları doğru yalıtım uygulamalarıyla inşa edersek, ülke ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkıda bulunabiliriz” dedi.

    Son yıllarda kamunun da yalıtıma önem vermesi sonucu yeni yasal düzenlemelerle sektörün gelişiminin ivme kazandığını vurgulayan Ertuğrul Şen, “Sektörümüzün yıllardır beklediği ‘Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’ 27 Ekim 2017 tarihinde yayımlandı. Ülkemizde büyük bir eksikliği giderecek bu yönetmelik; sektörümüzün, İZODER Su Yalıtımı Komisyonu Üyelerinin ve İZODER çalışanlarının yıllar süren emek ve katkıları ile ülkemize kazandırıldı. Ülkemiz ve yalıtım sektörü için çok önemli olan ‘Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’ ise 31 Mayıs 2017 tarihinde yayımlandı. Her iki yönetmelik de İZODER’in her platformda vurguladığı vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı konforlu binalarda yaşama hakkına hizmet edecek hayati önemde yönetmeliklerdir. Elbette eksiklikler, düzeltmeler olacaktır ancak önemli olan, sektörün bir nirengi noktası kazanmasıdır. Yönetmeliklerin çıkması büyük bir adımdır ancak şimdi İZODER olarak bu yönetmeliklerin tanıtımını yapmak, uygulanması için kamuoyu oluşturmak, denetim mekanizmalarını harekete geçirmek gibi yeni sorumluluk ve hedeflerimiz var” diye konuştu.

    Ertuğrul Şen, konuşmasını şöyle tamamladı: “İZODER olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ kapsamında, hem yeni çıkan yönetmelikleri tanıtıyor hem de tüm yalıtım branşlarıyla ilgili sektörel paydaşları ve kamuyu bilgilendiriyoruz. Ekim 2017’de İzmir’de yüksek bir katılımla başlayan seminer dizimize, Ocak 2018’de Ankara’da devam ettik. Bugün, bereketli topraklar üzerinde kurulmuş kadim şehrimiz Adana’dayız. Adana’yı, 19 Nisan’da Kayseri, 28 Haziran’da Elazığ, 6 Eylül’de Antalya, 25 Ekim’de Trabzon illerimiz takip edecek. Finali ise 13 Aralık’ta İstanbul’da yapacağız.”


    Alanında uzman konuşmacılar yalıtımı masaya yatırdı


    ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’
    nde, ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği Neler Getiriyor’, ‘Su Yalıtımı ve Yapı Güvenliği’, ‘Ses Yalıtımı Yönetmeliği ve Ses Yalıtımı Uygulamaları’, ‘Yangın Yalıtımı-Yangın Güvenliği ve Tedbirleri’, ‘Enerji Verimliliği İçin Isı Yalıtımı – Sıcak İklim Bölgelerinde Isı yalıtımı Uygulamaları ve Yalıtım Uygulamalarında Yapı Denetimi’ başlıklı güncel bilgilerin paylaşıldığı oturum ve sunumlar yapıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.