DOLAR 32,5874
EURO 34,7959
ALTIN 2514,446
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Turizmin yeni cazibe merkezi Tokat olacak

    Turizmin yeni cazibe merkezi Tokat olacak
    11.10.2018
    A+
    A-

    20 milyon dolar yatırımla açılan 5 yıldızlı Dedeman Tokat oteli, turizmin yeni cazibe merkezi haline gelen Tokat’ın 1 milyon turist hedefine ulaşmasında kilit rol oynuyor. Açılışından bu yana 52 bin konuk ağırlayan Dedeman Tokat’ın Genel Müdürü Serdar Küçükyıldız, şehrin turizmde yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya da Tokat’ın Karadeniz kültür turizminin başkenti olabileceğini belirtti.

    7 bin 500 yıllık geçmişinde; Hititlerden Friglere, Roma’dan Osmanlı’ya pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Tokat’a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Serdar Küçükyıldız, “Anadolu’nun bu güzide kentine gerek turistik gerekse iş için gelen ziyaretçilere geleneksel Dedeman misafirperverliğini yaşatmak için çalışıyoruz. Şehrin ilk 5 yıldızlı oteli olmakla birlikte 114 superior oda, 18 deluxe oda, 6 corner süit, 4 deluxe süit ve 1 kral dairesiyle ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Ayrıca, birbirinden farklıpek çok toplantı ihtiyacına cevap verebilecek özellikte ve büyüklükte hazırlanmış 7 toplantı salonumuz ve 200 kişilik modern restoranımızla misafirlerimizi eksiksiz ağırlıyoruz” dedi.

    1 milyon turist hedefi konuldu

    Tokat ilinin öncelikli hedefleri arasında yer alan 1 milyon turist sayısına ulaşmada Dedeman Otel olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurgulayan Küçükyıldız, “Tokat, kültürel dokusu ve gastronomi kültürü ile ülkemizde ayrı bir yere ve öneme sahip. 1 milyon turist hedefine kademeli olarak ulaşılacaktır. Bu kapsamda başta belediyemiz olmak üzere tüm yerel yönetimlerimizin sundukları katkı geleceğe dair umudumuzu artıyor” diye konuştu.

    Dedeman Tokat’ta 52 bin misafir ağırlandı

    Dedeman Tokat Otel olarak sadece açıldıkları Mayıs ayından bu yana 52 bin misafiri konuk ettiklerinin altını çizen Küçükyıldız, Tokat’ın turizm alanında yapacağı tüm atılımlarda üzerilerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini vurguladı.

    Kültür turizminin başkenti olabilecek potansiyel var

    Tokat’ın Anadolu medeniyetleri için önemli bir merkez olduğunu belirten Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya ise “Karadeniz’in turizm portansiyeli kimsenin tahmin edemediği seviyelere geldi. Tokat da Karadeniz kültür turizminin başkenti olabilecek

    potansiyele sahip. Biz Dedeman Otelleri olarak bunun farkına vardık ve kentin ilk beş yıldızlı otelini açtık” dedi.

    Anadolu’da yatırımlarımız hızla devam edecek

    Dedeman Tokat’a 20 milyon dolarlık harcama ile hem bölge ekonomisine hem de ülke turizmine katkı sağladıklarını dile getiren Akçakaya, şöyle devam etti; “Dedeman olarak Türkiye’nin en çok bilinen yerli otel markası olmanın yanı sıra ülkenin ilk uluslararası otel markasıyız. Tokat’ta olduğu gibi Anadolu’nun bir çok bölgesinde de sektöre öncülük ettik. Bugün Erzurum Palandöken bir kayak destinasyonu olarak biliniyorsa bu konuda bizim payımız ve katkımız çok büyüktür. 90’lı yıllarda daha Erzurum’da sivil havaalanı, sivil uçuşlar yokken biz Erzurum’a kayak oteli açarak bölge turizmine katkı sağladık. Gaziantep’te, Konya’da, Denizli’de, Trabzon’da ve daha pek çok noktada otellerimiz bulunuyor. Bu bölgelere nasıl yatırım yaptıysak bundan sonra da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

    Bu yıl turizm rekor kıracak

    Türk turizm sektörünü de değerlendiren Akçakaya, Türkiye’ye bu yıl gelecek turist sayısının tüm zamanlara göre artacağını dile getirdi. Akçakaya, “Türk turizmi büyümeye devam ediyor. Turizm Türkiye’nin makro ekonomik değerleri açısından oldukça değerli bir sektör.2015 ve 2016’daki sıkıntılı dönemlerden sonra 2017 toparlanma yılı oldu. 2018’de ise, görünen o ki turist sayısı anlamında bütün zamanların rekoru kırılacak. 40 milyonun üzerinde turistin ülkemizi ziyaret edeceğini öngörüyoruz. Rekorun sinyalleri geliyor” dedi.

    Turizmde Avrupa’dan iki gömlek fazlayız

    Akdeniz Bölgesi’ndeki ülkelerle turizmde de rekabet ettiklerini belirten Akçakaya, “İnanın ki turizm sektöründe Batı’dan iki gömlek fazlayız. Biz misafirperver bir toplumuz, çok zengin bir yemek kültürümüz, olağanüstü bir tarihi zenginliğimiz ve iklimimiz var. Tüm bunların bizi turizmde Batı’ya göre avantajlı konuma getirdiğini düşünüyorum. Bir turizmci olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasında üç T’nin çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bunlar turizm, ticaret ve tarım. Teknolojide diğer ülkeleri yakalamakta zorlanabiliriz ama bu üç alanda herkesi geçebiliriz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.