DOLAR 32,5722
EURO 34,9852
ALTIN 2459,317
BIST 9883,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk kablo sektöründe kadın çalışanlar artıyor

    Türk kablo sektöründe kadın çalışanlar artıyor

    Kablo sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda kablo sektörü gibi geleneksel bir sektörde kadın istihdamına verdiği önemle de fark yaratıyor. Beyaz yaka çalışanlarının yüzde 40’ını kadın çalışanların oluşturduğu Türk Prysmian Kablo, bu oranla Prysmian Group’un faaliyet gösterdiği 50 ülke arasında da öne çıkıyor.

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kadın istihdamına büyük önem veriyor. 50 ülkede faaliyet gösteren grubun 2018 sonu itibariyle toplam işgücünün yüzde 30’unu kadınlar oluşturuyor. 2020’de yüzde 12 oranında kadın yöneticiye sahip olma hedefine doğru güçlü bir ilerleme kaydeden Prysmian Group, 2017’de yüzde 6,4 olan bu oranı 2018’de yüzde 10,8’e çıkardı.

    “Kablo sektöründe kadın çalışan oranıyla öncü”

    Grubun 1964’ten bu yana Mudanya’da faaliyetlerine devam eden Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo da grup içinde sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarıyla ve Türk kablo sektörünün geleneksel yapısı içinde kadın yönetici ve çalışanlarıyla öne çıkıyor. 500’ün üzerinde çalışanı bulunan Türk Prysmian Kablo’nun beyaz yaka çalışanlarının yüzde 40’ı kadın. 2019 Eylül ayından bu yana yönetimi İtalyan CEO Cinzia Farisè’ye emanet olan Türk Prysmian Kablo’nun kadın yöneticileri de, hem Türkiye’de hem de İtalya’da aldıkları eğitimlerle sektörün erkek egemen anlayışını değiştiriyor. Şirketin stratejik metallerinin tedarikinden sorumlu Satınalma Şefi Gamze Keçeci ise Prysmian Group’un İtalya’daki uluslararası liderlik eğitimine Türkiye’den katılan sayılı kişilerden biri olarak dikkat çekiyor.

     

    “Prysmian Group’ta geleceğin lideri olarak eğitim aldı”

    2010 yılından bu yana Türk Prysmian Kablo’da çalışmalarına devam eden Gamze Keçeci, firmanın Mudanya’daki fabrikasında Satınalma Şefi olarak görev alıyor. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü birincilikle, eş zamanlı olarak okuduğu Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü de üçüncülükle bitiren Keçeci, Prysmian Group bünyesinde geleceğin liderlerine verilen International Leadership eğitimine katıldı. İtalya’da Bocconi Üniversitesi tarafından verilen eğitimi bu yıl tamamlayacak olan Keçeci, sektörde öne çıkan kadın çalışanlardan biri olarak Türk Prysmian Kablo’nun Mudanya fabrikasında kariyerine devam ediyor.

     

    “Rol modelleri arttıkça kadın çalışan sayısı da artıyor”

    Eurostat’a göre 2017 yılında Avrupa’da bulunan yaklaşık 18 milyon bilim insanı ve mühendisten %59’u erkek %41’i kadın. Kablo sektöründe de kadın istihdamının gün geçtikçe arttığını söyleyen Gamze Keçeci, “İlk çalışma yıllarımda erkek egemen bir çalışma ortamında kadın çalışan olmak elbette zorluklar içeriyordu ancak Prysmian Group’un global şirket politikası sektörde cinsiyet farkı gözetmediği için rol modellerim çok oldu. Grup içinde kadın liderler ve yöneticiler de arttıkça ben ve benim arkamdan gelecek kadın çalışma arkadaşlarım için de son derece verimli bir çalışma ortamı mevcut.” sözleriyle Prysmian Group’un kadın istihdamına verdiği önemi dile getiriyor.

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.