DOLAR 32,5182
EURO 34,9169
ALTIN 2454,882
BIST 9887,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Prysmian Kablo 55 yıldır Türkiye’yi yarınlara bağlıyor

    Türk Prysmian Kablo 55 yıldır Türkiye’yi yarınlara bağlıyor
    09.08.2019
    A+
    A-

    Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo 55’inci yaşını kutluyor. Bursa Mudanya’daki fabrikasında 22 bin farklı kablo üretebilen şirket, 1964’ten bu yana, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi Türkiye’nin mega projelerinin kablo tedarikçisi olarak da yerli ve katma değerli üretime katkı sağlıyor.

     Türk Prysmian Kablo, bu yıl 55’inci yılını kutluyor. Dünya kablo devi Prysmian Group’un faaliyet gösterdiği 50 ülkeden biri olan Türkiye’de 55 yıldır milyonlarca km kablo üretimine imza atan şirket, üretiminin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç ederek, ekonomiye katkısını her yıl artırıyor. “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonuyla Türkiye’nin mega projelerinde yer alarak 2018’de de büyümesi sürdüren ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında 147’nci sıraya yerleşen Türk Prysmian Kablo’nun Mudanya’daki fabrikası, Prysmian Group bünyesinde telekom kabloları alanında bir mükemmeliyet merkezi sayılıyor ve aynı anda hem enerji hem telekom kabloları üretimi yapabilen 16 fabrikadan biri olarak öne çıkıyor.

    Türkiye’nin mega projelerinde Prysmian Kablo imzası

    Prysmian Group’un Türkiye’ye duyduğu güvenle 55 yıldır geleceğe yatırım yaptıklarını söyleyen Türk Prysmian Kablo Yönetim Kurulu Başkanı ve Fabrika Direktörü Halil Kongur,Yarım asrı geçen deneyimimiz ve yetkinliğimizle ürettiğimiz kablo ve çözümlerle, Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz. Her geçen gün giderek gelişen ve büyüyen sektörümüzde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla fark yaratıyor, öncü rolümüzü pekiştirecek projelere imza atıyoruz. Ayrıca Türk kablo sektöründe “Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan” şirketi olarak inovasyon ve gelişime öncülük ederek, çevreye duyarlı yeni ürün ve sistemler üzerinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin vizyonunu ortaya koyan prestijli projelerde yer alarak, ekonomiye, sektörümüze ve toplumuza değer katmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

    Mudanya’da 22 bin farklı kablo üretiyor

    Türk Prysmian Kablo, 180 bin metrekare alan üzerine kurulu Mudanya fabrikasında 22 bin farklı kablo üretimi yapabiliyor. Bu kablolar arasında; 220 kV’a kadar tüm enerji kabloları, 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları, fiber optik kablolar ve endüstriyel uygulamalarda kullanılan özel kablolar bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.