DOLAR 32,4918
EURO 34,6017
ALTIN 2478,979
BIST 9565,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk ve Kore Edebiyatı İstanbul’da konuşulacak

    Türk ve Kore Edebiyatı İstanbul’da konuşulacak
    15.09.2017
    A+
    A-

    “İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013” etkinlikleri kapsamında başlayan Türkiye Kore edebiyat buluşmalarının beşincisi, “Türk ve Kore Edebiyatında Geleneksel Kültür Unsurları” temasıyla 16-17 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gyeongsangbuk Eyalet Valiliği, Gyeongju Belediyesi ve Dongni Mokwol Literary Museum’un (Edebiyat Evi) işbirliğinde Gyeongju Yazarlar Birliği ve Gyeongju Dünya Kültür EXPO destekleriyle düzenlenecek olan 5. Türkiye Kore Edebiyat Sempozyumu, iki gün boyunca üç oturum şeklinde İstanbul’da Grand Cevahir Otel’de gerçekleşecek.

    Sempozyum, 16 Eylül Cumartesi günü 10.00’da İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Gyeongsangbuk Eyalet Valiliği Kültür Müdürü Kim Jongsu ve Dongni Mokwol Edebiyat Evi Başkanı Joo Hantae’nin açılış konuşmalarıyla başlayacak.

    İki ülkeden birçok akademisyen ve edebiyatçının katılacağı sempozyumun birinci oturumu, “Türk ve Kore Halk Âdetlerinin Edebiyata Etkisi” başlığıyla gerçekleşecek. İkinci oturum, “Türk ve Kore Geleneksel Kültürünün Günümüz Edebiyatında Kullanımı” başlığıyla gerçekleşecek. Sempozyumun son günü 17 Eylül Pazar 09.30’da başlayacak üçüncü oturum ise “Türk ve Kore Masallarının Geleneksel Kültürdeki Yeri” ana başlığıyla gerçekleşecek.

    Türk Kore edebiyatındaki geleneksel kültür unsurlarının ele alınacağı sempozyum, değerlendirme oturumunun ardından okunacak sonuç bildirgesinin imzalanmasıyla son bulacak.

    Türkiye-Kore Edebiyat Şöleninin Beş Yıllık Serüveni

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gyeongsangbuk Eyalet Valiliği ve Gyeongju Belediyesinin 2012 yılında imzaladığı mutabakat zaptı ile başlayan Türkiye ile Kore arasındaki kültürel etkinlikler, 2013 yılından itibaren her sene sırayla iki şehir arasında düzenlenen edebiyat sempozyumlarıyla devam ediyor.

    İlki 2013 yılında “İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo” etkinlikleri kapsamında İstanbul’da gerçekleşen Türkiye Kore Edebiyat Sempozyumu’nda; Türk ve Kore edebiyatları arasındaki etkileşim, Türk ve Kore edebiyatlarının mevcut durumları, günümüz Türk ve Kore edebiyatlarında hikâye ve romancılık, Türk ve Kore edebiyatlarında şiirin yeri, Türkçe ve Korece dil eğitimi ve edebî eserlerin çevrilmesiyle ilgili konular konuşuldu.

    Bu yıl İstanbul’da beşincisi gerçekleşecek olan Türkiye Kore Edebiyat Sempozyumu’nda ise, Türk ve Kore halk âdetlerinin edebiyata etkisi, Türk ve Kore masallarının geleneksel kültürdeki yeri ile Türk ve Kore geleneksel kültürünün günümüz edebiyatında kullanımı konuları konuşulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.