DOLAR 32,586
EURO 34,7769
ALTIN 2507,735
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TürkAkım için özel olarak belirlenen güzergahta boru döşenmeye başlandı

    TürkAkım için özel olarak belirlenen güzergahta boru döşenmeye başlandı
    20.02.2018
    A+
    A-

    Karadeniz’de TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nı döşemekte olan Pioneering Spirit gemisi, 19 Şubat tarihinde ilk hattın döşenmesi sürecinde Bulgaristan Münhasır Ekonomik Bölgesi yakınındaki 660. kilometre noktasını geçti.

    Denizin altında bugüne dek döşenen kısım, Güney Akım boru hattı için daha önce onayları alınmış olan güzergahı izlemişti. Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca verilen izinler uyarınca TürkAkım için özel olarak belirlenen güzergahta, Pioneering Spirit gemisi halen Kıyıköy beldesine doğru boru döşemeye devam ediyor.

    Boru hattını oluşturan iki hatta bugüne dek toplamda 884 kilometre boru döşendi. Bu mesafe boru hattı sistemini oluşturan 930’ar kilometrelik iki hattın toplamının yüzde 48’ine denk geliyor. Türkiye’nin kullanımı için yapılmakta olan ilk hattın inşaatında ise %70 sınırı geçilmiş oldu.

    TürkAkım, Karadeniz altında inşa edilerek Rusya’dan doğrudan Türkiye’ye ve devamında Türkiye’nin komşu ülkelerle olan sınırlarına uzanacak bir doğalgaz boru hattı projesidir. Boru hattı sistemini oluşturacak hatlardan ilkinin Türkiye’ye, ikincinin ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarik etmesi öngörülmektedir. Her bir hattın kapasitesi 15,75 milyar metreküp düzeyindedir. Boru hattı sisteminin denizaltı kesiminin yapımı, %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport şirketi tarafından gerçekleştirilmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.