DOLAR 32,3252
EURO 35,1482
ALTIN 2297,766
BIST 9055,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Doğal Taş Sektörü temsilcilerinde üç ülkeye çıkarma

    Türkiye Doğal Taş Sektörü temsilcilerinde üç ülkeye çıkarma
    12.03.2019
    A+
    A-

    taşları konuşuldu

    Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), geçtiğimiz günlerde Nijerya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri’ne sektörel heyet organizasyonları düzenledi.  Heyetler kapsamında ikili iş görüşmelerine imza atan doğal taş sektörü temsilcileri, önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi.

    Doğal taş ürünlerinin mevcut ve hedef pazarlara ulaşması için çalışan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), sektörel heyet organizasyonları düzenlemeye devam ediyor.

    Türk doğal taş sektörü dünyayı dolaşıyor…

    Sözkonusu Heyetler kapsamında Nijerya’nın Lagos ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrine giderek ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren 16 katılımcı firma ve temsilcileri, önemli iş bağlantılarına imza attı. Etkinliğin ilk gününde Lagos şehrinde, Eko Hotels and Suites’de toplam 64 yerel satın almacı firma ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren temsilciler, Lagos’ta faaliyet gösteren iki firmaya teknik gezi düzenlendi. Etkinliğin ikinci gününde ise Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geçen Türkiye Doğal Taş Sektörü temsilcileri, 42 firmanın katılımıyla Radisson Blu Sandton Hotel’de görüşerek sektörün değerlendirmesini de yapma şansı buldu.

    Amerika’da Türk doğal taşı konuşuldu…

    ABD’nin New Jersey ve Atlanta kentlerine yönelik gerçekleştirilen heyete ise 15 firmadan 27 sektör temsilcisi katılım sağladı. Heyet kapsamında New Jersey ve Atlanta’da satın almacı ve mimarlardan oluşan 32 firmayla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren sektör temsilcileri, 2 şehirde toplam 8 showroom ve üretim tesisini de ziyaret etti.  ABD, Türkiye’nin doğal taş ihracatında 2. sırada, işlenmiş doğal taş ihracatında ise ilk sırada yer alıyor.  Türkiye, ABD’ye 2018 yılında 300 milyon dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirdi.

    Düzenlenen heyetler kapsamında katılımcılar, ilgili pazarı ve pazarın ilgilendiği ürün çeşidini görme ve müşteriler ile yüz yüze görüşme imkanı elde etti. Heyetler sonucunda katılımcı firmalar kısa sürede birçok satın almacı ile görüşme fırsatı elde ettiler.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.