DOLAR 32,5657
EURO 34,8845
ALTIN 2432,544
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye, dünya yatak üretiminin yeni merkezi olabilir

    Türkiye, dünya yatak üretiminin yeni merkezi olabilir
    23.07.2018
    A+
    A-

    İtalyan By Tonino Lamborghini ve Magniflex yataklarının Türkiye ile birlikte yakın coğrafyadaki 17 ülkede temsilciliğini yapan YATCOP, 2018’in ilk yarısını ihracatta yüzde 20, genel toplamda ise yüzde 50 büyüme ile geçti.

     “Geçen yılki dünya yatak üretiminin toplamda 27 milyar dolar hacme ulaştığı tahmin ediliyor” diyen YATCOP Yönetim Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, 1 milyar dolar büyüklüğündeki Türk yatak pazarının visco olarak bilinen yaysız yataklardan oluşan yüzde 10’luk payında, hem ithalatçı hem de ihracatçı olarak yer aldıkları bilgisini verdi. Altunbaş açıklamasında; “İtalya’dan ithal ettiğimiz yeni nesil yaysız yatakları, bayilerimiz üzerinden iç pazarda satışa sunarken, bölge ülkelerine de ihracat gerçekleştiriyoruz. Her ne kadar döviz kurlarındaki oynaklık işimizi zorlaştırsa da genel seçimleri geride bırakan ülkemizin, ekonomik anlamda önünün daha açık olacağını düşünüyoruz” dedi. İtalya’daki tesislerde günde ortalama 10 bin yatak üreten Magniflex ile işbirliklerinin artarak devam ettiğini, çizmedeki ortaklarının Türkiye pazarından hayli memnun olduklarını belirten Altunbaş, “Derecelendirme kuruluşlarının not eksiltmeleri, sıcak para akışına etki ediyor olabilir ancak, reel yatırım gerçekleştiren yabancılar Türkiye’ye güveniyor.” dedi.

     “Türkiye, dünya yatak üretiminin yeni merkezi olabilir”

     Türkiye’de yaysız yatak pazarındaki yıllık büyümenin ortalama 30’ları bulduğunu söyleyen  Davut Altunbaş, pazarın özellikle yurt dışı yatırımcılar açısından hayli cazip göründüğünü vurguladı. Altunbaş, “Şu anda Çin, ABD, Brezilya, Hindistan ve Polonya, dünya yatak üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiriyor. Sektör olarak birlik olup, bu beşlinin arasına Türkiye’yi de sokabiliriz. Üretim tesisi yatırımları için en az bu ülkeler kadar, her türlü uygun koşula sahibiz. Biz kendi üzerimize düşeni yapıyor ve İtalyan ortaklarımızı her defasında Türkiye’de üretime davet ediyoruz.” dedi.

    Şampiyonluğa oynayan Süper Lig takımının sponsorları arasında bir de İtalyan var! 

    İtalyanların Türk ekonomisine güveninin tam olduğunu vurgulayan Altunbaş, “İtalya Milli Takımı’nın resmi sponsoru olan Magniflex, geçen sezon yaptığımız anlaşma ile 2018 sonuna kadar İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün de sponsoru oldu. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Başakşehirli oyuncular, kulübün tesislerinde Magniflex’in sporcu sağlığını destekleyen uyku ürünlerini kullanıyor. Magniflex, dünya genelinde spora ve sporcuya destek olan bir marka. Başakşehir ile başlayan sponsorluk yatırımına, Süper Lig’den başka kulüplerin de eklenmesi olasılığı hayli yüksek” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.