DOLAR 32,3274
EURO 35,0867
ALTIN 2298,984
BIST 8982,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye ekonomisinin bugünü konuşuldu

    Türkiye ekonomisinin bugünü konuşuldu
    16.04.2019
    A+
    A-

    Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi.

    Seçim sonrası Türkiye ekonomisinin mercek altına alındığı toplantıda, Türkiye ekonomisinin geçmişten günümüze gelişimi hakkında konuşuldu. Günümüz krizine dair değerlendirmelerde bulunan Gürkaynak “Şu an yaşanan kriz hane halkı borcu kaynaklı diyebiliriz. Aynı zamanda bir de reel sektör krizi mevcut. Bu kriz henüz dibi bulmadı ancak bir an önce tedbirlerin alınması gerekiyor. Devlet borcu ile uğraşmak ve kontrol altında tutmak kolay ancak yüzbinlerce şirketin şu an dar boğazdan çıkarılması gerekiyor.Mevcut duruma baktığımızda bir an önce IMF’ye yönelmek gerektiğini düşünüyorum. 176 milyar vadesi gelen borcumuz ile imkânların ötesinde ilerleyen bir ekonomi mevcut. Sağlanacak olan 70 Milyon dolar ile bu krizin üstesinden gelinecektir” ifadelerini kullandı.

    İşsizlik sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gürkaynak sözlerine şöyle deva etti: “82 milyon olan nüfusumuzda işsizlik rakamı 4,5 milyon. Bu durumun normal olduğunu vurgulamak isterim. Şu an teknoloji üzerine vurgu yapılıyor ancak Türkiye’nin gündeminin bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan üretim yapan insan sayısındaki azlık. İş gücüne katılım çok düşük. Kadınların iş gücüne katılım oranı çok çok düşük. Bu anlamda tedbirler alınmalı ve üretim ithalat odaklı bir politika izlenmeli.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.