DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye takım tezgahları sektörü Fransa, İspanya ve İtalya pazarına göz dikti

    Türkiye takım tezgahları sektörü Fransa, İspanya ve İtalya pazarına göz dikti
    06.07.2019
    A+
    A-

    Türkiye takım tezgahları sektörü, 2018 itibariyle 160 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştirdi.  Türkiye takım tezgahları sektörünün hedefinin dünya geneline yayılmak olduğunu kaydeden Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, “Günümüz küreselleşmesinin getirdiği koşullarda uzaklar artık yakın oldu.  Bu farkındalıkla teknoloji, hedeflerinize ulaşma noktasında ön plana çıkıyor. Fransa, İspanya ve İtalya bu noktada Türkiye takım tezgahları sektörünün ulaşmak istediği pazarlar arasında yer alıyor” dedi.

    160 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye takım tezgahları sektörü, dünya pazarında hedef yükseltti. Son dönemde savunma sanayisinin yanı sıra otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinin gelişiminde kilit bir görev üstlenen sektör, ihracat noktasında Fransa, İspanya ve İtalya’ya odaklanmış durumda…

    Varlık: Teknoloji sektörün ihtiyaçlarına göre kendini yeniliyor

    Tüm sektörlerde olduğu gibi takım tezgahları sektöründe de yatırım ihtiyacının her geçen gün arttığını söyleyen TİAD Başkanı Fatih Varlık, sektörde en çok CNC tezgah ve kesici takım alanlarında gelişme yaşandığını söyledi. Bunların yanı sıra takım aksesuarları, PLC, metroloji, yazılım gibi alanların da sürekli kendini yenilediğini söyleyen Varlık,Ar-Ge ve inovasyon, Endüstri 4.0 uyum süreci göz önüne alınarak güncellenen, gelişen teknolojiler var ve yatırım ihtiyacı olanlara sunulmaya hazır. Ancak sanayicinin sürekli değişen ihtiyaçlarına yönelik sektörün sunduğu teknolojiler de değişecek. Bu da teknolojinin doğasında var. Sektörümüz, gündem Endüstri 4.0 olduğu için gelecekte robotlu otomasyon ve yazılım alanlarında daha fazla gelişme gösterecektir. Şu anda robot besleme yapan ve üretimi uzaktan izleme imkanı yaratan sistemler mevcut” dedi.

    “Sektörün gelişimi için elimizi taşın altına koymaya hazırız”

    Türkiye takım tezgahları sektörünün istediği noktaya ulaşması için kat etmesi gereken önemli süreçlerin olduğuna da vurgu yapan Varlık, bu süreçte sektörün devlet ile birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Üretimin bir disiplin ve yaşam tarzı olduğunun altını çizen Varlık,Bugün gıptayla baktığımız ülkeler, endüstriyi hayatlarının ortasına koydukları ve üretimi hayat memat meselesi haline getirdikleri için sanayi ülkesi oldular. Eğer ‘biz bir sanayi ülkesi olmaya karar verdik’ diyorsak; TİAD ve muadili derneklerin yanı sıra sektörü ilgilendiren tüm kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyması gerek. Biz TİAD olarak hazırız. TİAD, takım tezgahları ve aksesuarları, metroloji ve yazılım alanlarında imalat ve tedariki üstlenen üye firmalarıyla geniş bir yelpazeden oluşuyor. Her alan için TİAD’ın bir komitesi var ve bu komiteler kendi alanlarındaki standartları belirleyip iyileştirmek üzere faaliyet yürütüyor. Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliğinin çok yoğun biçimde gerçekleştirmeliyiz. Bunun gerçekleşmesi için STK’lar arabuluculuk yapmalı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.