DOLAR 32,4414
EURO 34,7568
ALTIN 2441,665
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye ve Gana arasındaki işbirliği fırsatları mercek altına alındı

    Türkiye ve Gana arasındaki işbirliği fırsatları mercek altına alındı
    26.02.2018
    A+
    A-

    Gana Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile çalışma yemeği İstanbul’da gerçekleştirildi. DEİK Türkiye-Gana İş Konseyi Başkanı ve Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilebilmesi için firmaları bir araya getirecek organizasyonların yapılmasının önemine dikkat çekti.

    Gana-Türkiye Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Alhassan Dandawa ve beraberindeki heyet, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile birlikte DEİK Türkiye Gana İş Konseyi Başkanı Turan Koçyiğit ve DEİK/Türkiye-Gana İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

    İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ile ilgili konuların konuşulduğu toplantının açılış konuşmasını DEİK Türkiye-Gana İş Konseyi Başkanı ve Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit yaptı. İki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların artması için gerekli çalışmaların yapılmasının önemine işaret eden Koçyiğit, Ganalı firmalar ile bir araya gelinecek ortamların oluşturulmasının gerektiğini vurguladı. Koçyiğit, bunun iki ülke arasındaki ticaretin canlanması adına fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

    Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da yaptığı konuşmada; Türkiye ve Gana arasındaki ikili ticaretin arttırılması gerektiğini belirtti. Doğan, Türkiye ve Gana arasında Yatırımların Karşılık Teşviki ve Korunması anlaşmasının imzalanmasının önemine değindi.

    Gana-Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Sualihu Dandaawa Alhassan ise Gana’nın bir tarım ülkesi olduğunu ve sanayileşme sürecinde yeni oluşturulacak altyapı sisteminde Türk firmaları için birçok yatırım fırsatı doğabileceğini belirtti.

    Gana-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki heyet, Gana’daki mevcut ekonomik ve siyasi duruma ilişkin bilgi paylaştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.