DOLAR 32,5219
EURO 34,9569
ALTIN 2439,503
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de en çok kimler bakıcı olarak çalışıyor?

    Türkiye’de en çok kimler bakıcı olarak çalışıyor?
    02.02.2017
    A+
    A-

    Kariyer. net iştiraki bakiciburada. com; bakıcı ve oyun ablası/abisi arayan ailelerle bakıcıları bir araya getirerek yabancı ve Türk birçok bakıcıya iş bulma imkanı sağlıyor. Birçok kadın bu sayede bakıcı olarak iş hayatına atılma fırsatı yakalarken; üniversite öğrencileri de oyun ablalığı/abiliği ile hem bütçelerine katkıda bulunuyor hem de çalıştığı aileler sayesinde birçok şansa erişiyor.

    Türkiye’nin lider insan kaynakları platformu Kariyer. net iştiraki bakiciburada. com, Türkiye’de bakıcı arayanlarla bakıcıları online platformda birleştiriyor. Bu alanda öncülüğünü sürdüren bakiciburada. com; aileleri hem üniversite öğrencisi oyun ablaları ve abileriyle hem de kendi çoğunu büyütmüş olan yetişkin bakıcılarla buluşturma fırsatını sunarken profesyonel bakıcılarla çalışma imkanı da tanıyor. Bakiciburada. com’da toplamda 1.000 bakıcı ilanı bulunuyor ve 100 bine yakın bakıcı bu ilanlar aracılığıyla iş bulma fırsatı yakalıyor.
    Deneyimli kadın bakıcılar ön planda
    Bakiciburada. com’da özgeçmiş dolduran bakıcıların özgeçmişleri incelediğinde adayların %88’inin kadın olduğu görülürken adayların sadece %12’sini erkek bakıcılar ve oyun abileri oluşturuyor. Buna ek olarak adayların %71’inin bekar olduğu; %29’unun ise evli olduğu dikkat çekiyor. Ayrıca veriler incelendiğinde bakıcı adaylarının %9’unun çocuk sahibi olduğu, dolayısıyla çocuk yetiştirme konusunda deneyimli olduğu görülüyor. Bekar adaylarda ise çoğunluğu oyun ablalığı/abiliği yapmak isteyen genç adaylar oluştururken; tek başına yaşayan ve çocuğuna bakmak, evini geçindirmek için iş hayatına atılmak isteyen kadınların da bakiciburada. com üzerinden özgeçmiş doldurarak iş arayışında bulunduğu dikkat çekiyor. Bakıcı olmak isteyen adayların özgeçmişlerine bakıldığında adayların %9’unun pedagojik enformasyon almış olması dikkat çekiyor. Ayrıca adayların tecrübeleri incelendiğinde de bakıcı olmak isteyenlerin yarısından fazlasının (%56) 1-5 yıl arası tecrübeye sahip olduğu görülüyor. Bakıcı olmak isteyen adayların %31’inin 1 yıldan az tecrübesi varken; 5 yıldan fazla tecrübeye sahip adayların oranı ise %13 olduğu ortaya çıkıyor.
    Üniversite öğrencilerinin tercihi: Oyun ablalığı/abiliği
    Bakiciburada. com’daki adayların özgeçmişleri incelendiğinde, adayların yarısının (%52) 18-25 yaş aralığında olduğu ve bu oranın büyük bölümünü de üniversite öğrencilerinin oluşturduğu görülüyor. Bakiciburada. com’da 26-35 yaş aralığındaki adayların oranı %28, 36-45 yaş aralığındaki adayların oranı %12 ve 46 yaş üstü adayların oranı ise %8 olarak karşımıza çıkıyor. Adayların eğitim durumları incelendiğinde ise %41’inin üniversite öğrencisi, %24’ünün üniversite mezunu, %26’sının lise mezunu, %5’inin ortaokul mezunu, %4’ünün de ilkokul mezunu olduğu ortaya çıkıyor.

    Bakıcılık, yabancıların da tercihi
    Bakiciburada. com’da özgeçmiş dolduran adayların % 96’sını Türk adaylar oluşturuyor. Platformda, Türk adaylardan sonra en çok özgeçmiş dolduran adayların Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya, Gürcistan, ABD ve Rusya ülkelerinden olduğu ortaya çıkıyor. Yabancı adaylar yatılı da çalışabildiği için bazı ailelerin yabancı uyruklu bakıcılarla çalışmayı tercih ettiği kullanıcı görüşlerinden elde edilen bilgilerde görülüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.