DOLAR 32,5526
EURO 34,9033
ALTIN 2440,754
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’deki seyahat severlerin 2018’deki rotası Avrupa ülkeleri oldu

    Türkiye’deki seyahat severlerin 2018’deki rotası Avrupa ülkeleri oldu
    04.04.2019
    A+
    A-
    • Hotels. com ‘Hotel Price Index (HPI™- Otel Fiyat Endeksi) son 10 yılın en yüksek noktasına sıçradı.
    • Hotel Price Index, 2004’ten bu yana görülmeyen seviyelere ulaşan global konaklama fiyatlarında %3’lük bir artışı ortaya koyuyor.
    • Türk seyahat severlerin 2018’de en çok tercih ettiği ilk 5 destinasyon Paris, Amsterdam, Londra, Berlin ve Roma olarak sıralanırken; bu noktalara yapılan seyahatlerde fiyatlarda yaşanan ortalama artış %38,8 oldu.
    • 2018’de Güney Kore’nin başkenti Seul’e giden Türk gezginler ise 2017’ye göre %13 daha az para ödediler.

    Hotel. com™ en son Hotel Price Index™ (HPI™- Otel Fiyat Endeksi) sonuçlarına göre global seyahat sektöründe herhangi bir yavaşlama belirtisi yok. Gecelik konaklama için gezginlerin ödediği fiyatlar, 2018’de Pasifik dışındaki tüm bölgesel endekslerde yaşanan bir sıçramayla global olarak %3 yükseldi.

    Seyahatteki bu büyüme; İngiltere’nin AB’den çıkışı olan Brexit, söndürülemeyen California yangınları, Güney Afrika kuraklığı ve Japonya depremleri gibi belirsizliklere rağmen gerçekleşti. Gezginler aynı zamanda Paris ve Mısır gibi huzursuzlukların yaşandığı destinasyonlara, Güney Amerika gibi kur dalgalanmalarının yaşandığı bölgelere ve Kuzey Amerika gibi doğal afetlerden etkilenen alanlara karşı da yenilenmiş bir güven ve esneklikle yaklaştı.

    Hotels. com markası Başkanı Adam Jay konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “HPI™- Otel Fiyat Endeksi her zaman bizim için sektör konusunda iyi bir barometre sağlarken; global seyahat trendleri konusunda da önbilgi edinmemize yardımcı olmaktadır. Bu yıl, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen siyasi çalkalanmalar ve doğal afetlere rağmen yaşanan bu büyüme, sektörde hiçbir yavaşlama olmadığına işaret ediyor.”

    HPI™- Otel Fiyat Endeksi, başlangıç yılı olan 2004’te 100 olarak belirlendi. Endeks, Hotels. com’un, döviz kurundaki dalgalanmalar dikkate alınmadan, gezginlerin gece başına ödedikleri fiyatlardaki yıllık dalgalanmalara dikkat çekmesine olanak tanıyor.

    Artan fiyatlara rağmen Türk gezginler seyahatlerinden vazgeçmedi

    Türk seyahat severlerin 2018’de en çok tercih ettiği 50 destinasyonun ilk 5 sırasında ise Avrupa’daki şehirler yer aldı.

    İlk beşe giren Paris, Amsterdam, Londra, Berlin ve Roma’ya yapılan seyahatlerde Türk Lirası bazında en yüksek artış %48 ile Londra seyahatlerinde yaşanırken; en düşük artış ise %31 ile Amsterdam’da oldu.

    Türk gezginlerin en çok tercih ettiği bu 5 destinasyon baz alındığında, bu noktalara yapılan seyahatlerde fiyatlarda yaşanan ortalama artış ise %38,8 olarak gerçekleşti.

    2018’de Güney Kore’nin başkenti Seul ise Türk gezginler için Türk Lirası bazında en fazla fiyat düşüşünün yaşandığı destinasyon oldu. Seul seyahatlerinde Türk gezginler 2017’ye göre %13 daha az para ödediler.

    HPI™- Otel Fiyat Endeksi’nde bulunan destinasyonlara ek olarak henüz cüzdanlarını kripto para ile doldurmamış olan gezginler, uyurken ücretsiz* geceler kazandıran Hotels. com™ Ödüller gibi programlardan faydalanabiliyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.