DOLAR 32,4907
EURO 34,6038
ALTIN 2488,603
BIST 9566,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’den “Kim” geçti

    Türkiye’den “Kim” geçti
    25.03.2019
    A+
    A-

    Tekfen Filarmoni; bahar konserlerinde, müzik dünyasının parlayan yıldızı, pek çok uluslararası ödülün sahibi Güney Koreli genç kemancı Bomsori Kim’i ağırladı. Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki konserler, 20, 21 ve 22 Mart tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da gerçekleşti.

    Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, nam-ı diğer “Üç Denizin Sesi” Tekfen Vakfı’nın 20’inci yılında baharı genç, yetenekli kemancı Bomsori Kim ile karşıladı. Konserlerde Max Bruch’un Sol Minör 1. Keman Konçertosu’nu seslendiren genç sanatçı, 1774 yılı Joannes Baptista Guadagnini yapımı özel bir keman çaldı ve dinleyicilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

    “Baharın sesi ilk kez Türkiye’de”

    Korece “baharın sesi” anlamına gelen Bomsori, Türkiye’deki ilk konserini Tekfen Filarmoni’yle gerçekleştirdi. Dünya klasik müzik camiası tarafından “en parlak ve heyecan verici keman virtüözlerinden biri” olarak tanımlanan, Almanya’nın en önemli yarışmalarından 62’inci ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nın Keman Birincisi olan Bomsori Kim’in, genç yaşına rağmen birçok uluslararası ödülü de bulunuyor. Uluslararası Çaykovski Yarışması, Kraliçe Elisabeth Yarışması, Uluslararası Jean Sibelius Keman Yarışması ve Uluslararası Sendai Müzik Yarışması gibi pek çok prestijli uluslararası yarışmanın da kazananı olan Bomsori Kim, 15’inci Uluslararası Henryk Wieniawski Keman Yarışması’nda heyecanlandıran bir başarıya imza atarak 2’incilik Ödülü ve Eleştirmenler Ödülü’nün yanı sıra tam tamına dokuz özel ödül kazandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.