DOLAR 32,4735
EURO 34,9396
ALTIN 2436,455
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin cama yenilik ve heyecan katan markası LAV

    Türkiye’nin cama yenilik ve heyecan katan markası LAV

    Camın Yenilikçi Markası LAV STEM-A Projesi’ni Destekliyor

    Türkiye’nin cama yenilik ve heyecan katan markası LAV, TÜSİAD’ın STEM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) alanındaki eğitimin Türkiye için önemine vurgu yapmak amacıyla başlattığı projenin Altın Sponsoru oldu. 13 Haziran’da düzenlenen bir basın toplantısıyla lansmanı yapılan STEM Projesi ile Türkiye için STEM işgücüne duyulan ihtiyaç doğrultusunda gençlerin STEM alanlarına ilgisinin artırılması hedefleniyor.

    Geleneksel sofra camını yenilikçi ve estetik tasarımla buluşturan LAV, TÜSİAD’ın başlattığı STEM Projesi’nin Altın Sponsoru oldu. 13 Haziran’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna duyurulan STEM Projesi ile STEM eğitiminin hem gelecek nesiller hem de Türkiye’nin geleceği için önemine dair farkındalık yaratılması hedefleniyor.

    Kurulduğu ilk günden bu yana yeniliğe ve inovasyona odaklanan LAV, üretim teknolojisi ve alt yapısı ile Türkiye’de dijital dönüşüm yolculuğunu sürdüren markalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’nin refahı ve muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için STEM Projesi’ni canı gönülden desteklediklerini söyleyen LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran şöyle konuştu;

    STEM sadece bugünün değil, gelecek neslimizi de güven altına almak, Türk şirketlerinden global markalar yaratmak için de çok önemli. İnovasyon ve günden güne gelişen teknoloji, ülke olarak hem refahımızı hem gelir düzeyimizi artırmanın en önemli unsuru. Teknolojide üstün olmak için ise özellikle kendine güvenen, hayal gücü geniş, STEM eğitimi almış, bilimsel alt yapıya ve teknolojik birikime sahip gençler yetiştirmeliyiz. STEM eğitimi almış gençlerimiz içinden Nanoteknoloji konusunda müthiş bir buluş yapan bir bilim insanı, biyoteknoloji konusunda mucit bir ekip, tasarımcılar, programladığı bir yazılım ile çığır açan Bilgisayar Mühendisleri, yeni sözlüklere eklenen Data Scientist’ler çıkacak ve akademik çevrelerde ve endüstride saygı duyulan markalar ve şirketler yaratacaktır.”

    Gelecek STEM-A Eğitimi Almış Gençlerin Elinde

    Türkiye’nin içinde yaşadığımız bilgi teknolojileri çağında değişimi yakalayabilmesi için çok daha fazla konusunda uzman, kalifiye işgücüne ihtiyacı var. Bu dönüşüme olanak sağlayacak önemli etmenlerden biri de eğitim. Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik’e Sanatın eklenmesiyle oluşan STEM-A eğitim sistemiyle yetişen çocuklar, yarının Türkiye’sini ve dünyasını şekillendirecekler. Sorgulamayı, soru sormayı öğrenerek yeni beceriler geliştirecek olan yeni nesil, kendi mesleğini de kendisi yaratacak.

    STEM-A sistemine baştan sona destek veren LAV, Mayıs ayında Kütahya’da 2 okuldan gelen öğrencileri fabrikasında ağırlayarak, kullandıkları teknolojiyi çocukların bizzat yerinde görmesine ve keşfetmesine olanak sağladı. Öğrenci gruplarına Fabrika’yı gezdiren ve sorularını yanıtlayan LAV ekibi, çocukların merakı ve ilgisinden de oldukça etkilendi. LAV ayrıca TÜSİAD’ın 2017 yılında “TÜSİAD STEM Projesi” başlığı altında gerçekleştireceği STEM öğretmen eğitimi, STEM günleri, STEM farkındalık kampanyası ve rapor çalışmaları gibi bir dizi faaliyette de ‘Altın Sponsor’ olarak yer alacak ve STEM eğitimi farkındalığına dair çalışmalar gerçekleştirecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.