DOLAR 32,5314
EURO 34,9811
ALTIN 2434,257
BIST 9814,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin en iyi termal suyu Marmaris’te

    Türkiye’nin en iyi termal suyu Marmaris’te

    Muğla bölgesinde ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’e geldi ve   AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı ile birlikte Netsel Marina Yat Limanı’nda esnafı ziyaret etti. Ardından  Marmaris Kale Müze’de incelemelerde bulunan bakan Ersoy, yetkililerden kale ve çevresi hakkında bilgi aldı.

    Bakan Ersoy daha sonra Serkan Yazıcı’nın sahibi olduğu  Grand Yazıcı Club Turban Otelin Termal  bölümünün açılışını yaptı.  Termal tesis ve havuzlarda incelemede bulunan Ersoy, Marmaris’in sadece denizi kumu güneşi ile anılmaması gerektiğini söyledi. Ersoy, termal turizmin önemine değinirken, “Turizmin birinci kuralı hayal etmek ikinci kuralı da hayata geçirmektir. Marmaris ileriye gitmeli. Nicelikli turistin yanına nitelikli turist eklememiz lazım. Turizmi 12 aya yaymamız için termal önemli.   Ben marmaris’i şanslı görüyorum. İnşallah   Serkan başkanla beraber bu projeler gerçekleşecek. Marmaris Turzimin başkenti olacak.” Dedi.

    Serkan Yazıcı ise  yaptığı konuşmada, termal suların devletin ilgili kurumlarınca düzenli şekilde denetlendiğini belirttiği konuşmasında;Turizm Bakanımızın gelişiyle Termal tesisimizi açtık. Termal tesis izinleri çok zor alınan izinlerdir. Çevre bakanlığı, sağlık bakanlığı valilik, turizm bakanlığı da dahil olmak üzere çok ciddi bir süreçten sonra termal tesis ruhsatı alabilirsiniz. Bu sular her ay devletin ilgili yetkilileri tarafından örnek alınarak  raporlanır. Bu raporlar hem bize  verilir, hem de  devlet tarafında muhafaza edilir. Dolayısı ile Marmaris için şifa olacak bu büyük  nimet Turizm bakanımızın gelişiyle tescillenmiştir.  Termalimizin yaklaşık 300 ton günlük su kapasitesi vardır. Ve şu anda  3 ana havuz ve 3 küçük tedavi havuzu olarak termal tesisimiz hizmete girmiştir. İnşallah Marmaris’te diğer otellerin de bu Termal tesise katılarak Marmaris’in 12 ay turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Marmaris, bu suyla dünyaya kendini çok güzel tanıtacak. Dışarıdan günü birlik gelenler de tesislerimizdeki termal sudan faydalanılabilecek.” Dedi.

    Açılışa katılan gazetecilerden birinin;” Termal tesislere diğer siyasi rakiplerinizi de davet eder misiniz? sorusuna Yazıcı şöyle yanıt verdi; “ Biz bugün zaten davet ettik. CHP olarak bugün bir basın açıklaması yapmışlar.  Buranın  bir  termal tesis olmadığını, tuzlu su olduğunu söylemişler, gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Kendilerini davet ettim. Şimdi bir daha davet edelim. Açılışa gelmediler ama yarın da gelebilirler. Bu su nereden çıkıyor, debisine, derecesine gelip baksınlar. Yani bunları konuşmalarına üzülüyorum aslında kendilerine zarar veriyorlar.  Bizler Marmaris’in bulunmaz bir şeyini bulduğumuz için mutluyuz. Netice itibarı ile bizim rakiplerimizin de bundan en  iyi şekilde faydalanması lazım.  Yani böyle bir şey olabilir mi? Ben birinci sondajda 300 ton su buluyorum. Bu kadar şanslı bir adam mıyım ben? Belki de şanslıyım bilmiyorum, ama bence bu su Marmaris’in altında yatıyor, bunun bugüne kadar çıkarılmaması hata… Önemli olan suyun içindeki minerallerin  ne kadar yararlı olduğu. Ben buradan da söylüyorum herkes bilsin, Şu anda Türkiye’nin en iyi termal suyu Marmaris’te araştırsınlar.”

    Marmaris Belediye Başkan Adayı  Serkan Yazıcı, açılış sonrasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır’ın da katıldığı, bir toplantıda  Marmaris’te iş yapan  turizm sektörünü temsilcileri ile bir araya geldi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.