DOLAR 32,4545
EURO 34,7896
ALTIN 2440,999
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ilk HIMSS 6 Sertifikalı hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi

    06.11.2018
    A+
    A-

    Rönesans İşletme Hizmetleri dünyanın en büyük “Sağlık Bilişimi Fuarı” olan HIMSS’in Avrasya 2018 Konferansı’na katıldı. Konferans’ta Rönesans İşletme Hizmetleri’nin, Yozgat Şehir Hastanesi’yle HIMSS 6 Sertifikası kazanma süreci örnek vaka olarak aktarıldı.

    HIMSS 6 Sertifikasını Türkiye’de ilk alan şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, dijitalleşme sürecinin en üst noktası olan HIMSS 7 Sertifikası için çalışmalarına hızla devam ediyor.

    Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan HIMSS, bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamayı amaçlıyor. Dünyanın en büyük Sağlık Bilişimi Fuarı olan HIMSS’in 2018 Avrasya Konferansı’nda HIMSS 6 Sertifikası’nı alan Yozgat Şehir Hastanesi’nin sertifikasyon sürecindeki başarılı yolculuğu örnek vaka olarak katılımcılara aktarıldı.

    Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan ve açıldığı günden bu yana sağlıkta kalite adına tescil edilmiş birçok ilki hayata geçiren Yozgat Şehir Hastanesi, dijital hastane derecelendirmesinde dünyaca kabul görmüş HIMSS Emram 6 (Elektronik Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) kriterlerini yerine getirerek Türkiye’de bu seviyeye gelen ilk şehir hastanesi oldu. Sağlık sektöründe dijitalleşme çabalarına öncülük eden ve bu kapsamda gerekli olan tüm kriterleri yerine getirip HIMSS 6 sertifikasyonu alan Yozgat Şehir Hastanesi, en üst seviye olan ve Türkiye’de 1, Avrupa’da ise sadece 3 hastanenin sahip olduğu HIMSS 7 Sertifikasını almak için çalışmalarını tamamlayarak Kasım ayında sertifikasyon sürecine giriyor.

    Kağıtsız hastane yolunda ilk adım

    Hastanelerde dijitalleşme sürecinin en üst noktası olarak kabul edilen HIMSS 7 Sertifikasyonunun önemli farklarından biri; hasta bakımını sağlamak ve yönetmek için kâğıt kullanımının sıfıra indirilmesi olarak görülüyor. HIMSS 7 Sertifikası için aranan bazı kriterler ise hastalara ait tüm verilerin, medikal görüntülerin ve diğer dokümanların elektronik hasta kayıt (EMR) ortamının içerisinde saklanması, tüm hastane servisleri için özet veri sürekliliğini göstermesi olarak sıralanıyor.

    Diğer şehir hastanelerine rol model

    Yozgat Şehir Hastanesi’nin dijitalleşme süreci Rönesans İşletme Hizmetleri’nin diğer şehir hastanelerine de öncülük ediyor. 1.550 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olan Adana Şehir Hastanesi’nde de HIMSS 6 Sertifikasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.