DOLAR 32,3814
EURO 35,029
ALTIN 2326,167
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin lider çatı markası Kılıçoğlu 90 yaşında

    Türkiye’nin lider çatı markası Kılıçoğlu 90 yaşında

    1927 yılında Eskişehir’de Sabri Kılıçoğlu tarafından kurulan Kılıçoğlu fabrikası Türkiye’nin ilk kiremit fabrikalarından biridir. Bu yıl 90. yaşını kutlayan Kılıçoğlu basın mensupları ile Eskişehir’de bir araya geldi.

    İki gün boyunca basın mensuplarını ağırlayan Kılıçoğlu’nun Hoşgeldiniz kokteyli ile başlayan basın toplantısında konuşmayı Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Barış Y. Özaydemir yaptı.

    Barış Y. Özaydemir konuşmasına 90 yıllık Kılıçoğlu’nun kuruluş hikayesini anlatarak başladı. Firmanın 4. nesil yöneticisi olduğunu belirten Özaydemir ilk modern tesislerinin 1949 yılında kurulduğunu söyledi. Özaydemir ‘’O dönemin en ileri teknolojisi ile üretim yapan fabrika kendi elektriğini üretiyor. Bu dönemde hala birçok firma bu teknolojiyi kullanıyor. Ama önemli olan sadece ileri teknoloji değil 90 yıldır her gün önde olmak durumundayız. 90 yıllık kesintisiz liderlik en başta güven gerektirir. Güven kavramı bir çekim gücü oluşturarak, çalışanından müşterisine kadar tüm paydaşların lider etrafında kenetlenmesini sağlar’’ dedi.Bunun arkasında bir felsefenin olduğunu sözlerine ekleyen Özaydemir birinci koşulun güven olduğunu söyledi.

    ‘’90 YIL HERGÜN LİDER OLMAK’’
    Özaydemir: ’’Ürünlerimizi kullanan tüm müşteriler bu güven duygusu sayesinde Kılıçoğlu’nu lider konumda tutmuşlardır. Kılıçoğlu bu yüzden 90 yıldır her gün lider konumdadır. Bu köklü tarihte bayilerimize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle doğru seçimler yapmanın önemine hep inandık. Önemli diğer bir nokta da kalite en üst kalitede üretim yapmak. Ama bunlardan en önemlisi insan. Biz özellikle başta çalışanlarımız olmak üzere bayilerimizi de belli kriterlere göre seçiyoruz. İnovasyonda hep öncüyüz. Ve gerek yurt içi ve gerek yurt dışındaki en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Üretim kapasitemiz yıllık 8 milyon metrekare. Üretim gücü sanayide var olmanın ana koşullarından biri. Liderliğin sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Özaydemir biz müşterilerimize, bayilerimize, çalışanlarımıza, kamuya ve çevreye karşı tüm sorumluluğumuzu 90 yıldır sürdürüyoruz. Kurulduğumuz yıldan bu yana kurumsal bir firmayız. Biz tüm iş ortaklarımıza, birlikte çalıştığımız ekibe karşı her zaman dürüst olduk dedi.

    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ
    ‘’İyiden Mükemmele’’ isimli kitaptan alıntı yapan Özaydemir ‘’Belki yaptığınız işle kısa dönem kar edebilirsiniz, kötü niyetle bir takım işler yapabilirsiniz ama bunun sürdürülebilirliği yok. Düzgün iş yaptığınızda iş sürdürülebiliyor. Kılıçoğlunun 90 yıllık sorumluluğu düzgün olma sorumluluğudur’’ dedi. Liderliğin yanı sıra hoşgörülü, samimi bir marka olduklarına da değinen Özaydemir ‘’Biz dürüstlük, aile, anlayış ve iletişime çok değer verdik. Türkiye’nin ekonomik koşullarında kimi zaman iş ortaklarımız bize kimi zaman biz onlara anlayışlı olduk ve birbirimize destek verdik’’ dedi.

    90 YILLIK GEÇMİŞİ İLE ESKİŞEHİR’İN KÖKLÜ FİRMASI
    Şirket ve aile geçmişinden bahseden Barış Özaydemir ‘’Sabri Kılıçoğlu’ndan sonra Yalçın Kılıçoğlu’nun devraldığı yönetimin üçüncü kuşak yöneticisi babam Savaş Özaydemir. 1990’ların başında yaşanan bazı ekonomik sıkıntılar sonrasında babam olan Savaş Özaydemir’in şirketi satın alması ile Kılıçoğlu, Endel Şirketler Grubu’na katılıyor. Bu dönem birçok yeni yatırımlarında yapıldığı, pazarlama ve bayilik sisteminin yapılandığı dönem. Endel Şirketler Grubu iki ana grupta hizmet veriyor. Endüstriel Ürünler ve Yapı Malzeme Grubu. Grup olarak 125 bin m2 kapalı alan 8 üretim tesisi ve 2000’in üzerinde çalışanımız var’’ diyerek grubun aynı zamanda Eskişehir’deki öncü firmalardan olduğunu da belirtti.

    YERLİ ÜRETİCİ OLARAK SEKTÖR LİDERİ
    Sektörde farklı segmentlerde hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Özaydemir: ‘’Megaron Çatı Teknolojileri ile anahtar teslim çatı hizmeti almak isteyen müşteri taleplerine ürün ve hizmeti bir arada sunmaktayız. Türkiye genelinde Kıbrıs’ta dahil olmak üzere 13 bölge distribütörü, 18 uzman bayi ve 600’ü aşkın bayiyle pazara hizmet vermekteyiz. 2017 yılı için %85-90 kapasite kullanımını hedefledik. Pazarın lideri olarak %20’lik bir paya sahibiz. Kılıçoğlu gerek m2 satış gerekse marka bilinirliği açısından lider konumdadır’’ dedi.

    Ürünlerinin özelliklerini ve yaptıkları hizmetleri anlatan Barış Özaydemir ‘’Mükemmel kiremit, mükemmel çatı anlayışı ile hizmet veriyoruz. Kılıçoğlu’nun diğer bir sloganı da Çatıda Seçme Özgürlüğü diyerek birçok derneğin üyesi olduklarını da sözlerine ekledi.

    Megaron Hakkında

    Megaron Çatı Teknolojileri, ileri teknoloji ve bağlı ekipmanları, renkli ve mükemmel alternatifleri dahil olmak üzere, tek merkezden entegre çözümler sunan, Kılıçoğlu’nun çatı teknolojileri markasıdır. Megaron Çatı Teknolojileri kiremit üretiminde 1927’den beri gelen tecrübesiyle Türkiye’nin lider markası Kılıçoğlu markasının güvencesi altındadır. Megaron Çatı Teknolojileri özgün ve profesyonel Uzman Bayi ağı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çatınıza uygun anahtar teslim uygulamalar yapar. Tam otomatik İsveç ve İtalyan teknolojisi ile kurulan Megaron Üretim Tesisi’nde üretilen Megaron S ve Megaron V kiremitler, çift kat yüzey kaplama teknolojisi, farklı renk seçenekleri, geniş aksesuar çeşidi ve AB standardında ambalajıyla piyasada. Çatı uzmanlık gerektiren ve bütünsel olarak çözümlenmesi gereken bir yapıdır. Megaron Çatı Teknolojileri ısı ve su yalıtımı için sunduğu bütünsel çözümlerle çatı ile ilgili tüm sorularınıza cevap verir.

    Kılıçoğlu’nun 90. yıla özel düzenlediği basın toplantısına İstanbul ve Eskişehir’den birçok basın mensubu katıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.