DOLAR 32,5613
EURO 34,9371
ALTIN 2447,538
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin önde gelen girişimcileri bugün ‘Zero to One’da

    Türkiye’nin önde gelen girişimcileri bugün ‘Zero to One’da
    09.03.2019
    A+
    A-

    Girişimciliğe dair her detayı katılımcılara sunma hedefiyle yola çıkan Zero to One “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi” 600 kişinin katılımıyla, 9 Mart Cumartesi günü birbirinden farklı hikayeleri olan yıldız girişimcileri ağırladı

    Koç Üniversitesi’nin Girişimcilik Kulübü tarafından üçüncüsü düzenlenen Zero to One “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi”, 9 Mart Cumartesi günü Rumelifeneri Kampüsü’nde yer alan Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İsmini girişimcilik dünyasının en önemli kitaplarından biri olan, Peter Thiel’in Zero To One’dan alan etkinlik, girişimcilik dünyasında insanları ‘sıfır olmaktan bir olmaya taşımayı’ amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Webrazzi kurucusu Arda Kutsal, Onedio kurucusu Kaan Kayabalı, Seri Girişimci ve Lidyana.com CEO’su Hakan Baş, 500 Startups İstanbul General Partner Rina Onur gibi yıldız girişimcileri ağırlayan Zero To One etkinliğine bu yıl yaklaşık 600 kişi katıldı. Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, Markafoni Kurucu Ortak Tolga Tatari, Mekan.com ve Fırsat Bu Fırsat Kurucusu Reyhan Cepik, Seri Girişimci Hakan Baş gibi iş dünyasının önde gelen konuşmacılarını ağırladı.

    “Başarısızlıktan korkmayın, risk almaktan çekinmeyin”

    Etkinliğin ilk konuşmasını yapan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, başarılı bir girişimci olmanın en temel yolunun hayal kurmak ve bu hayallerle ilgili kendine söz vermek olduğunu belirtirken, kişinin yaşadığı topluma katkıda bulunması, STK’larda aktif rol olması ve alanında fark yaratması gerektiğinin altını çizdi. Bilecik, öğrencilere verdiği tavsiyelerde, “Hayallerinizin peşinden koşarken başarısızlıklardan korkmayın, risk almaktan çekinmeyin. Başarısızlık bir son değildir. Hiç düşmemek değil, düştüğü yerde kalmamaktır aslolan” dedi.

    “Tek şeye odaklan, global düşün, iyi takım kur”

    Etkinliğe katılanlara, Türkiye’nin mevcut ekonomik şartlarının girişimciliğin önünde bir engel olmadığını ifade eden Aslanoba Capital Kurucusu Hasan Aslanoba, “Eğitimin demokratikleştiği bir çağdayız. Örneğin, online bir eğitimle bile müthiş bir yazılımcı olabiliyorsunuz. Bu noktada önemli olan yetenek, yeteneğin sermayeyle buluşması ve filtreleme kabiliyeti” dedi. Aslanoba, girişimci olmak isteyen gençlere tek bir şeye odaklanmaları, global düşünmeleri ve iyi bir takımla ilerlemeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

    Özgün hikayelere sahip girişimcilere ev sahipliği yapıyor

    Bugüne kadar Zero to One’da bir araya gelen nitelikli konuşmacı portföyü sayesinde katılımcılar girişimciliğin farklı alanları hakkında bilgi sahibi oldu. Etkinlik başta Koç Üniversitesi öğrencileri olmak üzere Boğaziçi, İTÜ ve Sabancı gibi Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden gelen katılımcıları girişimcilik yolundaki hedeflerinde bir adım ileri taşımayı ve girişimcilik vizyonu etrafında birleştirmeyi amaçlıyor. Girişimcilik ekosistemindeki bütün parçaları bir araya getirerek genç girişimcilerin, melek yatırımcıların, girişimciliğe ilgi duyanların ve başarılı iş adamlarının etkileşim içinde bulunduğu bir ortam yaratıyor.

    Etkinlik boyunca ana sahnedeki konuşmalara eş zamanlı olarak, başarılı startup’ların ve çeşitli firmaların organize ettiği workshoplara ve örnek olay incelemelerine yer verildi. Katılımcıların etkinliğe düşünsel düzeyde dahil olacağı interaktif bir ortam sağlanırken, eğitimler sayesinde de girişimcilik alanındaki becerilerin geliştirilmesine imkan sağlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.