DOLAR 32,557
EURO 34,9011
ALTIN 2430,603
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ünlü mimarları Renkli DYOLOGLAR’da

    Türkiye’nin ünlü mimarları Renkli DYOLOGLAR’da
    04.10.2019
    A+
    A-

    Renklerin mimarideki yerini ortaya koymak için Türkiye’nin önde gelen 12 mimarıyla ’Renkli DYOLOGLAR’ adı altında bir prodüksiyona imza atan DYO, AURA İstanbul iş birliğiyle her bir mimar ile özel röportajlar yaptı.

    Renklerin psikolojik etkileri, mimari ve kentsel tasarımdaki yerine yönelik soruların yanıtlandığı videolar DYO ve AURA İstanbul’un sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başladı. İlk yayınlanan videoda Mimar Nevzat Sayın, mimaride iletişim kurmanın ve mekanın tektonik olarak okunmasının bir yöntemi olan rengi anlattı.

    Türk boya sektörünün en köklü markası olan DYO, üzerinde taşıdığı bu sorumluluk ile sektörü ve toplumu aydınlatan projeler içinde de yer alıyor. Renklerin mimarideki öneminin, sanat ve mimarlık disiplinlerinin bakış açısı ile ele alındığı Renkli DYOLOGLAR panelini AURA İstanbul iş birliğiyle gerçekleştiren şirket, son olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek için Renkli DYOLOGLAR adı altında bir söyleşi serisi başlattı.

    Proje çerçevesinde DYO, tasarımlarıyla mekânlara, kentlere anlam katan mimarları ‘Renkli DYOLOGLAR’da buluşturdu. DYO ve AURA İstanbul iş birliğiyle hazırlanan prodüksiyon ile Türkiye’nin önde gelen 12 mimarı, renklerin psikolojik etkileri, mimari ve kentsel tasarımdaki yerini anlattı. Sosyal medyada yayınlanmaya başlanan ilk videoda Mimar Nevzat Sayın yer aldı. Sayın, mimaride iletişim kurmanın ve mekânın tektonik olarak okunmasında bir yöntem olarak ‘renk’in rolü hakkında görüşlerini paylaştı.

    12 MİMARA ‘RENKLİ’ SORULAR

    Söz konusu prodüksiyon çerçevesinde Türkiye’de kendi alanında önde gelen 12 mimarla ayrı ayrı özel çekimler yapıldı; renklerin mimari ve kentsel tasarımdaki yeri, psikolojik etkilerine yönelik onlarca soru soruldu.

    Norm Mimarlık’tan Ahmet Tercan, Net Mimarlık’tan Âli Doruk, TeCe Mimarlık’tan Cem İlhan, CM Mimarlık’tan Cem Sorguç, Dilekci Mimarlık’tan Durmuş Dilekçi, Görkem Volkan Design Studio-GVDS’ten Görkem Volkan, Toner Mimarlık’tan Mustafa Toner, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri-NSMH’den Nevzat Sayın, Team Fores’ten Serter Karataban, SDB Mimarlık’tan Sibel Dalokay Bozer, BOU Interior & Architecture’dan Şebnem Buhara ve TeCe Mimarlık’tan Tülin Hadi, DYO ve AURA İstanbul’un ‘renkli sorularına’ yanıt verirken ortaya çıkan değerli söyleşilerin videoları hazırlandı.

    RÖPORTAJLAR YAYINLANMAYA BAŞLADI

    ‘Renk mimaride iletişim kurmanın bir yöntemi midir?’, ‘Renk kullanımı bir yapının mimari algısını değiştirebilir mi?’, ‘Ofis ortamında renk kullanımı neden önemlidir?’, ‘İç mekanda renk kullanımının psikolojik etkileri neler olabilir?’, ‘Tasarımlarda renk mimari ile gelişen bir etmen midir, yoksa sonradan eklenen bir unsur mudur?’ ve ‘Renk kendinden başka bir şeyi temsil eder mi?’ gibi soruların yanıtlandığı çekimler her mimarın kendi ofisinde gerçekleştirildi. Ortaya çıkan birbirinden değerli röportajları içeren videolar DYO ve AURA İstanbul’un sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmaya başlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.