DOLAR 32,597
EURO 34,7304
ALTIN 2498,028
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkmenistan AIMAG için gün sayıyor

    Türkmenistan AIMAG için gün sayıyor
    19.07.2017
    A+
    A-

    Asya Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ve Türkmenistan’ın evsahipliğinde, 17-27 Eylül 2017 tarihleri arasında başkent Aşkabat’ta başlayacak 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları (AIMAG) öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

    Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nde gerçekleşecek müsabakalarda Asya ve Okyanusya bölgelerinde yer alan 62 ülkeden binlerce sporcu mücadele edecek.

    Aynı zamanda oyunların 17 Eylül’deki açılış ve 27 Eylül’deki kapanış seremonilerinin organizasyonundan sorumlu olan Polimeks; şimdiye kadar yapılan en başarılı AIMAG seremonilerinin gerçekleşebilmesi için dünyaca ünlü, olimpiyat deneyimli etkinlik firması Balich Worldwide Shows ile çalışıyor.

    Olimpiyatlardan sonra yapılan en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve Asya Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Asya Kapalı Salon ve Dövüş Oyunları Oyunları’nın (AIMAG) 5’incisi, 17-27 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılacak. Daha önce sadece Asya ülkelerinden katılım olan AIMAG’e bu sene 17 ülke ile Okyanusya’nın da eklenmesi ile bugüne kadarki en büyük AIMAG gerçekleşecek. Toplam 62 ülkeden, binlerce sporcunun 21 farklı dalda madalya mücadelesi vereceği oyunların büyük bir çekişmeye sahne olması bekleniyor.

    Türkmenistan, oyunlar için ülke çapında geri sayıma geçmişken, Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi de ilk kez böylesine büyük bir organizasyona evsahipliği yapmış olacak.

    Küresel olimpiyatların gerçekleştirilebileceği bir kapsam ve yeterlilikte inşaa edilen kompleks kapsamında; 45 bin kişilik stadyum, 15 bin kişilik arena, 6 bin kişilik velodrom, 5 bin kişilik su sporları merkezi, 4 bin kişilik kapalı tenis kompleksi, 5 bin kişilik kapalı atletizm salonu, 450 ve 800 yatak kapasiteli 2 otel, 12 bin kişi kapasiteli sporcu rezidansları ve kültür merkezleri bulunuyor.

    Referans Proje

    22 yıl önce Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından kurulan Polimeks’in en büyük projelerinden biri olan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nde ayrıca, antrenman sahalarının da yer aldığı 5 bin kişi kapasiteli kapalı arena, açık spor alanları, futbol sahası ve atletizm pistinden oluşan 1000 kişi kapasiteli çok amaçlı spor tesisi, tıp ve rehabilitasyon merkezi, doping kontrol merkezi, basın, uluslararası yayın ve iş merkezleri, 1000 kişilik restoran, yapay göl, açık ve kapalı otoparklar ile kafeteryalar da yer alıyor.

    Aşkabat Olimpiyat Kompleksi, aynı zamanda sporcu konaklama alanlarından, tüm müsabaka ve antrenman tesislerine doğrudan ulaşım sağlayan 5 kilometrelik monoray sistemi sayesinde dünyada kendi toplu ulaşım altyapısı olan ilk spor kompleksi olarak anılıyor.

    Açılış ve kapanış törenleri tarihe geçecek

    Türkmenistan’ın, tarihteki en büyük AIMAG’a ev sahipliği yapma iddiasına, gerçekleştirdiği olimpiyat kompleksi projesi ile katkı sunan Polimeks; aynı zamanda 17 ve 27 Eylül tarihlerindeki açılış ve kapanış törenlerinin organizasyonundan da sorumlu. Bu anlamda, dünyaca ünlü İtalyan etkinlik firması Balich Worldwide Shows ile çalışılıyor. Olimpik törenlerden ulusal kutlamalara, geniş ölçekli pek çok etkinliğin yaratıcısı olan firma şimdiye kadar Salt Lake City 2002, Torino 2006, Londra 2012, Soçi 2014, Rio 2016 organizasyonlarında yer aldı ve Tokyo 2020 için de çalışmalar yapacak.

    “Bu proje Türk firmalarının gururudur”

    Konuyla ilgili açıklama yapan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, 2016’da hizmete giren Aşkabat Uluslararası Havalimanı ile birlikte Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin, Türkmenistan’ın uluslararası platformlardaki dışa dönük yüzü olarak tanımlanabileceğini belirterek, “Polimeks olarak, bu projeleri A’dan Z’ye tasarlamış ve inşasını tamamlamış olmaktan tüm Türk firmaları adına gurur duyuyoruz” diye konuştu. Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nde gerçekleşecek 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Oyunları’nın ülkede büyük bir heyecanla ve hazırlıklarla beklendiğini anlatan Tabanca, AIMAG’in tarihinde ilk defa Asya’dan 45 ülkenin yanı sıra Okyanusya’dan da 17 ülkenin katılımıyla gerçekleşeceğine ve törenlerin onlarca ülkede canlı olarak yayınlanacağına da dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.