DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tuzla İçmeler dünyaya açılıyor

    Tuzla İçmeler dünyaya açılıyor
    24.02.2017
    A+
    A-

    1927’den bu yana halka açık kaplıca olarak hizmet veren Tuzla İçmeler’e yapılan yatırımlar bölgeye yeni bir kimlik kazandırdı.

    Mineral değerleri ile dünyanın en önde gelen termal sularından birine sahip olan Tuzla bölgesinin potansiyeli yeni modern tesislerle açığa çıkıyor. İstanbul Medikal Termal (İMT) olarak açılışı yapılan yeni tesisler sayesinde Avrupa başta olmak üzere, Körfez ülkeleri, Orta Asya ve Uzak Doğu’dan yabancı turistlerin Tuzla’ya gelmesi amaçlanıyor.

    1611 yılında Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde anlatılan ve yüz yıllardır İçmece olarak bilinen Tuzla İçmeler Atatürk’ün emri ile 1930 yılında kaplıca bölgesi haline getirilmişti. Geride kalan 87 yılda geleneksel kaplıcası ile ziyaretçi çeken Tuzla İçmeler 2014 yılında Hilton Double Tree olarak açtığı ilk business termal otelin ardından 2017 yılında sağlık turizmine yönelik İstanbul’un ilk nitelikli medikal termal otelini açtı.

    Tuzla İçmeler’in yeni yüzü İstanbul Medikal Termal (İMT), medikal termal kaplıca kür merkezi kategorisinde değerlendiriliyor. Çeşitli tedavi imkanlarının yanı sıra İMT termal havuzları, 3 gün, 7 gün ve 21 günlük programlarla uygulanan içme kürleri, çamur kürleri, güzellik ve zayıflama kampları, detoks uygulamaları ve kurumsal yaşam koçluğu takip sistemi ile her geçen gün hizmetlerine bir yenisini ekleyerek yoluna devam ediyor. SPA merkezi, pilates salonu ve benzeri sosyal olanakları ile cazibe merkezi haline gelen ve bünyesinde yaşam koçu, diyetisyen, fizyoterapist ve hidroterapist gibi uzmanlar barındıran İstanbul Medikal Termal hem tedavi hem de ruhsal-bedensel arınma merkezi olarak dikkat çekiyor. Merkezde ayrıca 8 adet özel aile hamamının bulunuyor.

    Tuzla İçmeler, ziyaretçiler için ulaşım kolaylığı ile de öne çıkıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na gelen yabancı turistlerin 15 dakikalık sürede ulaşabildiği Tuzla İçmeler, Pendik Deniz Otobüsü İşletmeleri’ne 10 dakika mesafede. E-5 karayolunun hemen altında ve E-6 otobanın da paralelinde yer alan Tuzla ile Pendik hızlı tren istasyonu arasında uzaklık sadece 2 dakika. Tuzla İçmeler ayrıca Kadıköy-Pendik metrosuna yakın mesafede bulunmaktadır.

    İstanbul Medikal Termal’in Türkiye’deki diğer termal merkezlere örnek model oluşturması bekleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.