DOLAR 32,3814
EURO 35,029
ALTIN 2326,167
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Twitch’te bir ilk: Tohum Otizm Vakfı için bağış kampanyası

    Twitch’te bir ilk: Tohum Otizm Vakfı için bağış kampanyası
    18.04.2019
    A+
    A-

    Son Dönemin En Popüler Yayın Platformlarından Twitch’te Bir İlk: Tohum Otizm Vakfı İçin Bağış Kampanyası!

    Türkiye’nin en sevilen Twitch yayıncılarından Cantuğ “Unlost” Özsoy, Nisan ayı otizm farkındalık ayı kapsamında Tohum Otizm Vakfı’na özel bir bağış yayını açtı. 6 saatlik yayında Unlost’un otizmli çocukların eğitimine destek olma çağrısına katılan yaklaşık bin tekil Twitch kullanıcısı toplam 27.423 lira rekor bağış toplayarak bir otizmli çocuğun bir yıllık özel eğitim masrafını karşıladı.

    Otizme farkındalık yaratabilmek ve otizmli çocukların eğitimlerine destek olabilmek adına TEM Agency destekleriyle son dönemin en popüler yayın platformlarından Twitch’te Tohum Otizm Vakfı için çok özel bir yayın gerçekleşti. Twitch üzerinden yapılan ilk resmi bağış kampanyası, Türkiye’nin en çok sevdiği Twitch yayıncılarından Cantuğ “Unlost” Özsoy ile 13 Nisan Cumartesi günü Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda okuyan otizmli çocukların eğitimlerine destek olmak için gerçekleşti ve bu özel yayınla toplanan bağışlarla 21.220 lira olan bir otizmli çocuğun bir yıllık eğitimi için gereken burs desteği aşıldı, toplamda 27.423 lira ile Twitch platformunda tek yayında bir STK hareketi için toplanan en yüksek bağış rakamına ulaşıldı.

    Bilgisayar oyunları oynayan, Twitch gibi yeni medya platformlarını eğlence hayatlarının merkezine koyan Z kuşağının, etkili kişiler ve mecralar aracılığıyla kendilerine ulaşıldığında, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarına vereceği desteğin boyutlarını gösteren bu ilk resmi bağış yayını 94.749 tekil kullanıcı ağırladı. 743 ayrı kullanıcı 3 lira, 10 lira, 500 lira fark etmeden elinden geldiğinde bağış yaparak Twitch platformunu Tohum Otizm Vakfı için “iyiliğe dönüştürdü”.

    Unlost yayınına bağlanarak otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor ve bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Otizme dikkat çekmek, otizmi anlatmak için farklı platformlarda yer almak farklı kitlelere ulaşmak, bizler için çok kritik ki son dönemin en popüler yayın platformu Twitch’te TEM Agency desteğiyle Twitch yayıncılarından Unlost yani sevgili Cantuğ ile Twitch üzerinden yapılan ilk resmi bağış kampanyasını ve otizm farkındalık yayınını yapmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Heyecanımız yaklaşık altı saatlik bir yayın sonunda ise mutluluğa dönüştüren Unlost takipçileri, az çok demeden bağışta bulunarak bir otizmli çocuğun bir yıllık eğitimine destek oldular. Hem otizm konusunda farkındalık yaratan hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için yanımızda olan TEM Agency ailesine, Unlost’a ve Unlost’un takipçilerine yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Bunları Biliyor musunuz?

    • Otizmin tek tedavisinin ERKEN TANI ile YOĞUNSÜREKLİ EĞİTİM olduğunu BİLİYOR
    • MUSUNUZ?
    • Günümüzde her 59 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya geldiğini ve otizmin görülme sıklığının çok büyük bir hızla arttığını BİLİYOR MUSUNUZ?
    • Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuğun otizm tanısı aldığını BİLİYOR MUSUNUZ?
    • Otizmin erkek çocuklarda, kızlardan 5 KAT FAZLA oranda görüldüğünü BİLİYOR MUSUNUZ?
    • Ülkemizde 0-19 yaş grubundaki 434.010 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 30.050’sinin EĞİTİME ERİŞEBİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?
    • İsmi söylendiğinde bakmamak, göz kontağı kurmamak, bazı objelere aşırı ilgi duymak, örneğin çamaşır makinesini saatlerce izlemek gibi belirtileri olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.