DOLAR 32,3448
EURO 35,1385
ALTIN 2301,298
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ümraniye Belediyesi, Giresun’a okul yaptırdı

    Ümraniye Belediyesi, Giresun’a okul yaptırdı
    07.04.2017
    A+
    A-

    Giresun’un Çanakçı ilçesine Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakçı Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun açılışı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

    Yurt içi ve yurt dışında, eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi, kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyerek Giresun’un Çanakçı ilçesine yatılı imam hatip lisesi ve ortaokulu olarak kullanılmak üzere bina yapılmasını sağladı. 4 kattan oluşan, 2700 metrekarelik kapalı alana sahip Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu binası; öğrencilerin yatılı olarak kalabilmeleri için pansiyon ile 13 derslik, 2 laboratuvar, kız ve erkek ayrı olmak üzere 2 uygulama mescidi, 1 çok amaçlı salon, 1 konferans salonu ve idarî birimlerden oluşuyor. Başkan Hasan Can açılıştan evvel Kanal 28’e canlı yayın konuğu olarak okul hakkında bilgi verdi.
    Çanakçı Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun açılışı; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Giresun Valisi Hasan Karahan, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, Çanakçı Kaymakamı Yusuf Gemici, Çanakçı İlçe Millî Eğitim Müdürü Zafer Balcı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur, Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve Mustafa Küçükkapdan, Ümraniye İmam Hatip Okulları Mezunları ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz, Topağacı Mahalle Muhtarı Yaşar Karataş, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Ahmet Şahin, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, Meclis Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

    Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kayserili Hacı Seyit Burhan Türkmen’in kızı Ayla Türkmen bir konuşma gerçekleştirdi. “Gençlerimiz yarınlarımızın umudu. Babamızın sağlığında yapmak istediği bu okul biz evlatlarına nasip oldu. Kıymetli babamızın adıyla anılmasını sağlamak gayemizdir” diyen Türkmen, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
    Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım ve Çanakçı Kaymakamı Yusuf Gemici, açılışta birer selamlama konuşması gerçekleştirdi ve okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Hoş geldiniz” dileklerinde bulundular.
    Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programdaki konuşmasında okulun yapılış sürecini anlattı ve Hacı Seyit Burhan Türkmen’e rahmet diledi. “Çanakçı İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Ortaokulu’nun Çanakçı’ya ve çevresindeki ilçelere hayırlı olmasını diliyor; bağışçı ailemize, okulun yapımı konusunda bize yol gösteren Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın sonunda Ümraniye Çanakçı ve Çevre Köyler Derneği Başkanı Sezer Kadakal, Başkan Hasan Can’a hediye takdiminde bulundu.
    AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, “Kayseri neresi, Ümraniye neresi, Çanakçı neresi. Kefenin cebi yok; servet ahrete böyle götürülüyor. Hacı Seyit Burhan Bey servetini bu okul vesilesiyle götürecektir. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye, hayırsever aileye ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum” dedi.
    Giresun Valisi Hasan Karahan, emeği geçen herkese teşekkür ederek Hacı Seyit Burhan Türkmen’e rahmet diledi.
    Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli programda yaptığı konuşmada Türkmen ailesine ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek, “Samimiyetle yoğrulmuş bir niyetin hayata geçirilmesiyle oluşturulan eserlerin topluma daha faydalı olacağına inanıyorum. Gönülden bu millete olan sevginin bir tezahürü olması nedeniyle böyle faaliyetler çok önemli” dedi. “Gabar’da bir şehidimiz olması sebebiyle programımız değişti” diyen Canikli, tüm şehitlere rahmet diledi. “Binlerce yıl tarihi olan bu milletten kimseye zarar gelmemiş, dostluk kardeşlik gelmiş ama zarar gelmemiştir” diyen Canikli; millî birlik ve bütünlük vurgusu yaparak Suriye’de yaşanan katliama da dikkat çekti. 16 Nisan referandumunda oylanacak yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi hakkında bilgi veren Canikli; parlamenter sistemin eksilerinden de bahsetti.
    Program protokol tarafından açılış kurdelasının kesilmesiyle son buldu.




    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.