DOLAR 32,5622
EURO 34,9852
ALTIN 2450,373
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ümraniye Belediyesi Kardeş Şehri Balıkesir Altıeylül İlçesine Kültür Merkezi kazandırıyor

    Ümraniye Belediyesi Kardeş Şehri Balıkesir Altıeylül İlçesine Kültür Merkezi kazandırıyor
    07.04.2018
    A+
    A-

    Ümraniye Belediyesi Kardeş Şehri Balıkesir Altıeylül İlçesine Kültür Merkezi Kazandırıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi’nin birlikte düzenlediği, Ümraniye Belediyesi tarafından kardeş şehir olan Altıeylül ilçesine yaptırılan Hasan Can Kültür Merkezi’nin temel atma töreni, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

    Yurt içi ve yurt dışında, eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi, kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyerek kardeş şehri olan Balıkesir Altıeylül İlçesine Hasan Can Kültür Merkezi’ni kazandırıyor. Temel atma törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can,  Kaymakamlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Eşi Didar Kafaoğlu, Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Eşi Cemile Avcı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve Eşi Gülendam Eminmollaoğlu, AK Partı Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur, Sibel Şenocak, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, İstanbul Balıkesirliler Dernek Başkanı Selim Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Abdussamet Can, Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Temel atma töreni gerçekleştirilen Hasan Can Kültür Merkezi; zemin kat, asma kat ve 1 normal kattan oluşuyor. Toplam inşaat alanı 2.500 metrekare olan kültür merkezinde; alt fuaye, 400 kişi kapasiteli konferans salonu, sanatçı hazırlık odaları, makam odası, bay-bayan wc ve teknik hacimler, bay-bayan mescid, idari odalar, üst fuaye ve toplantı salonu bulunuyor. Bina oturum alanı ise; 1.177 metrekaredir.

    Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, selamlama konuşması yaptı. Avcı, “Temel atma töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Altıeylül Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan ve hizmetlerden de etraflıca bahseden Hasan Avcı, “Kültüre çok önem verdiğini bildiğimiz kardeş şehrimizin çalışkan başkanı, Sayın Hasan Can Bey ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız görüşmeleri çerçevesinde ilçeye bir kültür merkezi kazandırarak, kardeşliğini bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesileyle ilçemize bu kültür merkezini kazandıran Ümraniye Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kültür merkezimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

    AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın önemine değindi. Bostan, “Kültür merkezimin yapılmasında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tür eserlerin ilçemizin birçok yerinde yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Balıkesir’in kültüründen ve değerlerinden bahsetti. Kafaoğlu, “Bugün temelini atacağımız bu tesis, Balıkesir sevdalısı, bizi İstanbul’da temsil eden ve Ümraniye’yi Ümraniye yapan belediye başkanı Sayın Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşiyor. Ümraniye daha öncesinde küçük bir kasaba iken, bugün çok modern bir kent, finans merkezlerinin bulunduğu ve inşaat ruhsatlarının en fazla verildiği bir ilçe halinde. Bu da Hasan Can Ağabeyimizin ciddi gayretleri ve katkılarından dolayıdır. Şimdi de bu gayretleri Balıkesir’e kadar uzandı. Hasan Can

    Başkanımıza, Altıeylül ilçesine Hasan Can Kültür Merkezi’nin yapılmasını sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

    Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Altıeylül’e bir kültür merkezi yapma fikrinin süreçleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi ve “Rabbim hayırlı hizmetlerde her birimizi daim eylesin” dedi. “Memleketimizin hizmete ihtiyacı var” diyen Başkan Hasan Can, “Bu ülkenin insanları yıllardır bu partinin kadrolarını iş başına getiriyor. Bu kadrolar da halka hizmet etmek için canla başla çalışıyor, güzel işler yapıyor. Vazifemiz, işimiz,  gayretimiz, milletimizin teveccühüne karşı vefa duygumuz budur” dedi.

    Başkan Hasan Can konuşmasına şöyle devam etti: “Balıkesir’den ayrılmış bir kardeşinizim, ama gönlümüz hiçbir zaman ayrılmadı. Allah insanoğlunun yüreğine; doğup büyüdüğü yere karşı ayrı bir sevgi veriyor. O topraklarda uzun süre yaşamasa bile babasının, dedesinin, atasının yaşadığı topraklar onun ayrı bir iklim hâline geliyor. Balıkesir’in Susurluk ilçesinin Kalfaköyünde dünyaya gelmişiz, daha sonra Karapürçek’te de oturmuşuz, sonrasında İstanbul’a yerleşmişiz, fakat gönlümüz buradan hiç kopmadı. Çünkü burada akrabalar, dostlar ve gönül bağlarımız var.

    Bugün temelini attığımız kültür merkezi inşallah bu bölgeye farklı bir nefes farklı bir ses ve gençliğimizin daha iyi yetişmesi adına bir imkân olacak. Yolları, kaldırımları, parkları yaparız; şehri imar ederiz ama gençliğimizi bizim değerlerimizle buluşturmazsak, bu ülkeyi bu ülke, bayrağı bayrak, toprağı vatan yapan değerlerle buluşturmazsak; vatan, bayrak, millet, devlet sevgisi vermezsek yaptığımız her şey heba olur” diyerek konuşmasını bitirdi.

    Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Bey ve ekibine bu güzel eseri ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu tür tesislerimizin artması dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

    Protokol konuşmalarının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Hasan Can’a çiçek takdim etti. Ardından Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da Başkan Hasan Can’a ve Zekai Kafaoğlu’na çiçek ve Türk Bayrağı tablosu ile üzerinde hat ile “Hasan Can” yazan Osmanlı Tuğralı bir tablo hediye etti.

    Ardından tüm protokol tarafından dualar eşliğinde, Hasan Can Kültür Merkezi’nin temel atma töreni için butona basıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.