DOLAR 32,3322
EURO 35,157
ALTIN 2245,67
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Umut Durbakayım: Emlak Bankası küllerinden doğuyor

    Umut Durbakayım: Emlak Bankası küllerinden doğuyor
    21.03.2019
    A+
    A-

    Emlak Katılım Bankasının 21 Mart 2019 itibarıyla bankacılık faaliyetlerine başladığını ve ilk şubesinin açıldığını hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım; bankayı küllerinden doğan ‘Anka Kuşu’na benzetti.

    Emlak Bankası’nın, Emlak Katılım Bankası olarak tekrar faaliyet göstermesinin, sektörümüz açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, inşaat sektöründe ihtisas bankasının olmasının öneminin altını çizdi.

    “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum’un çok önem verdiği Emlak Katılım Bankası sektörümüzü rahatlatacak ve önünü açacaktır” diyen Umut Durbakayım, Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Sn. Deniz Aksu’nun da sektöre yeni ufuklar açacak hamleleri süratli bir şekilde yapacağından emin olduğunu dile getirdi.

    “Bu güne kadar münhasıran sektörümüzün finansal sorunlarını çözmek için proje üreten bir bankanın olması gerektiğini dile getiriyorduk. Bu ihtiyacımızın köklü bir geçmişi olan Emlak Bankası’nın uzantısı olan ve KATILIM BANKASI şeklinde faaliyet göstermesi sektörümüzün açısından ayrı bir ehemmiyet taşımaktadır” diyen Umut Durbakayım, Emlak Katılım Bankası’nın faaliyete geçmesi ile birlikte, inşaat sektörünün yurtiçinde ve dışında tekrar eski gücüne kavuştuğunu gösteren projeler art arda geleceğini belirtti.

    Sektörün Emlak Katılım Bankası’ndan beklentilerini de dile getiren Umut Durbakayım, bankanın gayrimenkul fonu oluşturarak sektöre taze finansal kaynak aktarabileceğinin altını çizdi. Durbakayım, bankanın ayrıca erişilebilir konut üretimi için potansiyel arsa geliştirilmesi konusunda da sektöre destek verebileceğini kaydetti. Emlak Katılım Bankası’nın sadece finans kaynağı olarak görmediğinin altını çizen Umut Durbakayım, “Bankanın yapabileceği bir önemli faaliyet ise konut üretici ile arsa sahibinin birlikte geliştirecekleri projelerde fizibilite hazırlayıp rapor sunması olacaktır” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.