DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    UNICERA Fuarı yoğun ilgiyle başladı

    UNICERA Fuarı yoğun ilgiyle başladı

    Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA, yerli ve yabancı ziyaretçinin yoğun ilgisi ile CNR EXPO Yeşilköy’de başladı.

    İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi UNICERA Fuarı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘İstihdam Seferberliğine’ dikkat çekerek, seramik sektörüne Türkiye istihdamına katkıda bulunmaları için çağrıda bulundular.

    CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel “Fuarımızda Ekonomi Bakanlığının da desteği ile 40 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlıyoruz. Alıcılar, katılımcılarla B2B Eşleştirme Programı kapsamında ikili görüşmeler yapmaya başladılar. 12 Mart Pazar günü tamamlayacağımız fuarımızda 126 ülkeden gelecek 100 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.”


    Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Yeni ürün ve koleksiyonların ilk kez sergilendiği fuarın açılış töreni, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yamaner, Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Başkan Yardımcısı Aydın Eşer, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
    UNICERA Fuarı’nda İstihdam Seferberliği çağrısı
    İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi UNICERA Fuarı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘İstihdam Seferberliğine’ dikkat çekerek, seramik sektörüne Türkiye istihdamına katkıda bulunmaları için çağrıda bulundular. Vasip Şahin, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ülkemiz için çok önemli. UNICERA Fuarı, seramik gibi istihdama önemli katkılar sunabilecek bir sektörümüze ev sahipliği yapıyor. Buradan sesleniyoruz. İstihdama katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.
    TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye’de başlatılan İstihdam Seferberliğinin önemine değinerek, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan İstihdam Seferberliğinde biz de varız diyoruz. Hedefimiz, 2017 yılında 300 bin ek istihdam yaratmak. Bugün burada düzenlenen UNICERA Fuarının, seramik sektörüne önemli katkılar sağlamasını, bu katkıların da istihdam artışı olarak can bulmasını bekliyoruz.”
    Küresel seramik ticareti 60 milyar dolar
    Büyükekşi seramik sektörü ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Dünya ticareti son 15 yılda 2,5 kat arttı.
    Küresel seramik ticareti ise aynı dönemde 3 kat arttı ve geçtiğimiz yıl 60 milyar dolara yaklaştı.
    Ülkemiz bu alanda 2001 yılında en çok ihracat yapan 14. ülkeydi. Geçtiğimiz yıl ise 10. sıraya yükseldi. Ancak seramikteki pazar payımız hala potansiyelimizin altında. 2002’de dünya seramik ticaretinin yüzde 2,4’ünü elimizde bulunduruyorduk. Geçtiğimiz yıl ise bu pastadan yüzde 1,3 pay alabildik. Bu payı ancak tasarım, Ar-Ge, markalaşma ve inovasyon ile artırabiliriz.”
    “İtalya ve İspanya’nın seramik kaplama ihracatı kilogram başı fiyatı 70 – 80 Cent arasında.
    Çin ise 46 Cent’e satıyor. Yani, Çin daha çok malı daha ucuza satıyor. Bu alanda Ar-Ge, marka ve tasarımını geliştiren Avrupa ülkeleri ise, daha az malı yüksek fiyatlara satıyor” diye konuşan Büyükekşi, sektörde yenilikçiliğe verilecek önemin daha da artması gerektiğine dikkat çekti.
    Sektör Batı’ya markalı ürün satmayı kendine esas almalı
    Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yamaner, UNICERA Fuarı ile İspanya, İtalya ve Almanya gibi sektörde rakip olan ülkelerde düzenlenen fuarlara rakip olunduğunu belitti. Fuara katılan yabancı ziyaretçi sayısının önemi değinen Yamaner, “UNICERA’da hem sağlık gerçeklerinde hem de kaplamalarda çok güzel ürünler sergiliyoruz. Türk seramik sektörü üretim aşamasını büyük ölçüde başardı. Sektör Batı’ya markalı ürün satmayı kendine esas almalı” diye konuştu.
    40 ülkeden alım heyeti ağırlıyoruz
    UNICERA’ya daha ilk günden yerli ve yabancı ziyaretçilerin akın ettiğini belirten CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de şunları söyledi: “Fuarımızda Ekonomi Bakanlığının da desteği ile 40 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırlıyoruz. Aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Çin, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Umman, Ürdün, Lübnan’ın da bulunduğu ülkelerden gelen dünya çapında önemli alıcılar, katılımcılarla B2B Eşleştirme Programı kapsamında ikili görüşmeler yapmaya başladılar. 12 Mart Pazar günü tamamlayacağımız fuarımızda 126 ülkeden gelecek 100 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz.”
    Alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TIMDER) iş birliğinde organize ediliyor. Fuar, 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile 60 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor. Fuarda, banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi ürün grupları sergileniyor.
    Sivil toplum kuruluşlarından fuara tam destek
    Fuar, İspanya Banyo Ekipmanları Derneği (ASEBAN), Confindustria Ceramica İtalia (EDI. CER SPA), Endüstriyel Tasarımcılar Derneği, Türkiye Serbest Mimarlar Derneği, Denizli Ticaret Odası, Eskişehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, İzmir İnşaat ve Malzemeleri Derneği, Mimar Sinan Meslek Lisesi, Aksaray ticaret ve Sanayi Odası gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve eğitim kurumlarının katılımı ile düzenleniyor. Fuar kapsamında Su Medeniyetleri Sergisi, Seramik Sergisi ve engelli sanatçı Semra Çelik’in resimlerinden oluşan sergi ilgi görüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.