DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uniq Gallery’de ‘Şimdiki Gelecek’

    Uniq Gallery’de ‘Şimdiki Gelecek’
    10.07.2017
    A+
    A-

    Sanatseverlerin buluşma noktası UNIQ Gallery, 13 Temmuz – 13 Ağustos tarihleri arasında ‘Şimdiki Gelecek’ isimli grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Imad Habbab ve Tan Cemal Genç’in kent üzerine okumalarından oluşan desen ve yağlıboya işlerinin biraraya geldiği sergi, izleyiciyi geçmişten günümüze taşınan belleği, bu bellek ile bugün nasıl dertleştiğimizi ve şimdinin yorumuyla geleceğin nasıl şekilleneceğine dair öngörüleri izlemeye davet ediyor.

    Sanatçılar hakkında;

    Imad Habbab

    Imad Habbab, 1989 yılında Şam’da doğdu. Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi’ni 2011’de bitirdikten sonra bir süre Beyrut’ta yaşadı. 2015 yılında İstanbul’a yerleşen sanatçı işlerinde kişisel ve toplumsal hafızanın tarih ve mekânla kurduğu ilişkiyi irdeliyor. Türk ve yabancı koleksiyonlarda işleri olan sanatçı çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.
    Tan Cemal Genç

    1964 İzmir doğumlu sanatçı çizmeye karikatürle başlar. Çizgisini geliştirmek için M.S.Ü. Grafik bölümüne girer. (1989-91)1986-2005 yılları arasında Limon, Deli, RH+, Öküz, Penguen ve Hayvan dergilerinde karikatür ve çizgi roman çizer. Ritmik ve tek çizgili çizimleriyle, animasyon ve videolarıyla 2000 yılından itibaren sergilere katılmaya başlar. Nalan Yırtmaç ile oyuncaklarla, atık malzemelerle, deneysel stop motion animasyonlar çekerler. 2000-2009 Hafriyat sanat grubuyla çalışır. 2006 yılında Defter tutan 69 kişiden seçmelerin yer aldığı “İstanbul Defterdarları” kitabını, arkadaşlarıyla beraber Hafriyat Yayınları’ndan çıkarır. İlk kişisel sergisini, Mery Cuesta küratörlüğünde 2012 yılında Barselona’da açar. Ritmik ve tek çizgili çizimleri, gazete çizgileri, Tortor animasyonları ve animasyon müzik videoları beraber sergilenir. En son 2017 Mart ayında Karşı Sanat Galerisi’nde Linda Herzog’la birlikte “Dört Göz / Fotoğraflı Çizgili Geziler” sergisini açan sanatçı çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

    UNIQ İstanbul / UNIQ Gallery

    13 Temmuz – 13 Ağustos 2017

    Sergi, Pazartesi hariç her gün 12:00-19:00 saatleri arasında UNIQ İstanbul’daki UNIQ Gallery’de ziyaret edilebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.