DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Universal Robots Türkiye’de yüzde 100 büyüyecek

    Universal Robots Türkiye’de yüzde 100 büyüyecek
    16.05.2018
    A+
    A-

    İnsanla iş birliğine dayalı Cobotlar’ı ile dünyanın lider robot firması Universal Robots, bölgesel etkinliğini pekiştirmeyi amaçladığı Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Universal Robots, Türkiye ve bölge pazarında yüzde 100 büyüme hedefliyor

    Dünyanın iş birliğine dayalı bir numaralı (Kolaboratif robot; Cobot) robot firması Universal Robots, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan’daki bölgesel ofislerle birlikte dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet gösteren Universal Robots, bölgesel etkinliğini güçlendirmeyi amaçladığı Türkiye ve bölge pazarında yüzde 100 büyüme hedefliyor.

    ‘Otomotiv’in üretim üssü olması nedeniyle Türkiye’nin önemi büyük’

    Türkiye’nin robot teknolojisi kullanımı için umut verici bir pazar olduğunu ifade eden Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Gök, “Genç nüfusuyla dikkat çeken ve gün geçtikçe büyüyen bir pazara sahip Türkiye, özellikle otomotiv alanında önemli bir üretim üssü. Örneğin, 2016 yılında Türkiye’de yaklaşık 1,6 milyon otomobil ve ticari araç üretildi. Otomotiv sektörünün, robot teknolojisinin en önemli itici gücü olduğu göz önüne alındığında, Türkiye’nin bizler için önemi oldukça yüksektir. Otomotiv ile birlikte kimya ve plastik endüstrisi de robot teknolojisi kullanımında büyümenin diğer ana sektörlerinden biridir. Uluslararası Robot Federasyonu’ndan (IFR) aldığımız bilgilere göre; Türkiye’deki robot kullanım yoğunluğuna baktığımızda; imalat sektöründe 10 bin işçiye 23 robot, otomotiv sektöründe 10 bin işçiye 154 robot, diğer sektörlerde ise 15 robot düşüyordedi.

    “Cobotlar’ımızın Türkiye’deki kullanımı artacak”

    Özellikle yıllık robot kullanılarak proje yapılma sayısı ve robot satışlarının diğer bölge ülkelere göre fazla olmasının, Türkiye’yi farklı bir konuma getirdiğini belirten Gök, “Türkiye’deki yıllık robotlu otomasyon ve robot satışları oranı yüzde 15 ila 35 oranında değişerek artmaya devam ediyor. Ayrıca, dünya robot yoğunluğu ortalaması ile Türkiye ortalaması değerlendirildiğinde, insan emeğine dayalı üretimin fazla olduğu Türkiye’de, iş birliğine dayalı Cobotlar’ımızın üretimde kullanımının artacağını inanıyorum” diye ifade etti.

     

    “KOBİ’ler Cobot’u kolayca kullanabilecek”

    Gök, “Cobotlar, Türkiye’de sanayide yer alan KOBİ’lerden en büyük ölçekli fabrikalara kadar önemli avantajlar sağlıyor. Universal Robots Cobotlar’la, teknolojik üretimi herkesin ulaşabileceği bir platforma taşıyor, yani Cobotlar, otomasyonu herkes için ulaşılabilir hale getiriyor. Bu da küçük üretim adetlerine fakat yüksek çeşitliliğe sahip KOBİ’lerden, yüksek miktarda üretim yapan büyük işletmelere kadar geniş bir yelpazede gerçek anlamda esneklik sağlıyor” diye belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.