DOLAR 32,5873
EURO 34,7907
ALTIN 2509,091
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ünlü şef CZN Burak’tan kurban eti pişirme tüyoları

    Ünlü şef CZN Burak’tan kurban eti pişirme tüyoları
    10.08.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de et tüketiminin en çok arttığı dönemlerdir Kurban Bayramları… Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek te geleneklerimizdendir. Fakat bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir. Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir.

    Sosyal Medya Fenomeni Ünlü şef “CZN BURAK” şunları söyledi:

    CZN Burak, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen CZN Burak, “Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar.” diyor.

    Kurban Bayramında en çok yenen yemeklerden biri de tabiki olmazsa olmaz kavurmadır

    KURBAN ETİNDEN KAVURMA NASIL YAPILIR?

    İşte Malzemeler:

    1 kg. et için   200 gr.iç yağı veya kuyruk yağı

    1 yemek kaşığı tuz (1 kg. et için: 20 gr tuz)

    1 küçük kuru soğan (arpacık soğanı da kavurmaya çok yakışır)

    Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

    Öncelikle ısıtılmış geniş bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın. Kendi kendisine sulanmasını bekleyin. Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın. Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın. Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

    Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın. Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün. Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın. 10 dakika kadarda bu şekilde pişirin.  Kuyruk yağı çabuk donmaz, fakat iç yağı çok çabuk donar.

    Kurban eti nasıl saklanmalı?

    Buzdolabında veya dondurucuda saklanması planlanan etlerin, kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılıp, tek pişirimlik miktarlara bölünüp, buzdolabı poşetlerine konulması, hem sağlık hem de kullanım kolaylığı açısından doğrudur. Buzdolabında 1 – 2 gün, buzlukta eksi iki derecede 1 – 2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilmektedir.

    ÜNLÜLER AKIN ETTİ

    Hatay Medeniyetler Sofrası yeni şubelere doğru yol alırken, dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye’deki ünlülerin de uğrak noktası haline geldi. Cem Yılmaz’dan Yıldız Tilbe’ye kadar yüzlerce ünlü Hatay Medeniyetler Sofrası’na akın etti.

    PEKİ NEDEN BU KADAR SEVİLEN BİR FENOMEN HALİNE GELDİ?

    CZN Burak bu konuda şunları söylüyor: “Her zaman İçin doğallığımı ve mesleğimi ön plana çıkarttım çocuk yaştan bu yana öğrendiğim bütün bilgimi daha çok çalışarak geliştirdim ve insanlara hep farklı, güzel lezzetleri sunup Türk Mutfağının eşsiz tatlarını dünyanın dört bir tarafına tanıttığım için fenomen oldum.

    Öncelikle mesleğimi çok seviyorum. En önemli etkenlerden bir tanesi yenilikçi olmaktır. Misafirlerimiz ve takipçilerimiz için çok çalışıp yeni tanıtımlar ve sevebilecekleri yemekleri hazırlıyorum. Sürekli işimin başında duruyorum çünkü misafirlerimizi ailem gibi görüp onları mekanımda ağırlamak beni çok mutlu ediyor. Misafirlerimiz sosyal medyada ne kadar lezzetli yemekleri ve sevecen CZN Burak’ı görüyorsa gelip tanıştıkları zamanda aynısını görüyor ve bu başarıyı daha da üste taşıyor.”

    TEPSİ KEBABI, MEDENİYETLER GÜVEÇ HUMUS VE KÜNEFE FAVORİ LEZZETLERİ!

    CZN Burak Ortadoğu ve Hatay yöresel yemeklerinin tamamını en güzel şekilde hazırlar. Tepsi Kebabı, Medeniyetler Güveç Humus ve Künefe favori lezzetlerindendir.

    ŞUBE SAYISI ARTACAK!

    Şube sayısını arttıracaklarını belirten CZN Burak sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Hatay’ımızın eşsiz lezzetlerini CZN Burak farkıyla bütün dünyaya tanıtmak istiyorum. Şu an için İstanbul’da Etiler, Taksim ve Aksaray’da şubelerimiz var. Hedeflerim arasında şubelerimizi arttırmak var.” Dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.