DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Belediyesi “İz Bırakan Kadınlar”ı ağırladı

    Üsküdar Belediyesi “İz Bırakan Kadınlar”ı ağırladı
    10.03.2018
    A+
    A-

    Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında geleneksel olarak düzenlediği İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’nin 2’ncisinde,başarılarıyla Türkiye ve dünyada iz bırakan kadınları bir araya getirdi.Zirveye katılan iz bırakan kadınları yaptığı anonslarla bizzat taktim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,“Kadınlarımız bir milletin şekillenmesinde emekleriyle faktör değil aktör olma vasfına haizdirler ki, bu vasıf tanımlara sığmayacak kadar kutlu ve kutsaldır. Çünkü kadınlar, gelecek nesillerin mimarıdır. Vatan müdafaasına asker yetiştiren kutlu bir armağandır.” diye belirtti.

    Zirvede yaptığı konuşmada bugünkü başarısının arkasında işine, kendine ve sevdiklerine saygı olduğunu vurgulayan Ajda Pekkan, “Biz değerlerimizi koruyabildiğimiz sürece daha nice başarılara imza atan kadınlarımız, yarınlarımızın emanetçisi olacaklar” dedi.

    Zirvede Üsküdar Belediyesi iş birliğine ilçeyi bir ilim, irfan bölgesi haline getirmeyi misyon edindiklerini vurgulayan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Ahmet Hamdi’nin şiirlerinde sokak sokak işlenmiş, Hoca Alirıza’nın eserlerinde kendine yer bulmuş, Türk müziğinin en önemli bestekarlarına ev sahipliği yapmış böyle bir ilçeye de bu yakışır” dedi.

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ev sahipliğinde, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye,koşulsuz mücadeleleriyle tüm dünyada örnekle gösterilen “İz Bırakan Kadınlar”ın başarı hikayeleri damga vurdu. Zirvenin sonunda düzenlenen Osmanlı’nın Tarihine İz Bırakan Hanım Sultanlarının Kıyafetleri Defilesi’nde sergilenen sultan kıyafetleri, görkemi ve ışıltısı ile göz kamaştırdı.

    Türkmen: “Kadınlar, gelecek nesillerin mimarıdır”

    Etkinliğe ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmasında kadınların sadece bir gün değil, her gün bir ömür değil asırlar boyu dünyaya bırakılmış her izin kaynağı olduğunu vurguladı. Türkmen, “Kadınlarımız bir milletin şekillenmesinde emekleriyle faktör değil aktör olma vasfına haizdirler ki, bu vasıf tanımlara sığmayacak kadar kutlu ve kutsaldır. Çünkü kadınlar, gelecek nesillerin mimarıdır. Vatan müdafaasına asker yetiştiren kutlu bir armağandır.” dedi.

    Ajda Pekkan: “İz bırakmanın tek koşulu, saygı”

    Konuşmasında 60’lı yıllardan bu yana süren sanat hayatı boyunca iz bırakmanın tek koşulunun saygı olduğuna değinen Ajda Pekkan, şunları söyledi: “Öncelikle kendime, yaptığım işe, kabiliyetime saygı, sonra sevenlerime saygı… Ve elbette ülkeme, topluma ve o toplumun değerlerine saygı! Bugünkü refahımızın temelinde bizi birbirimize bağlayan değerler yatıyor. Onlar olmasa huzur olmaz. Bu değerlerimizi koruyabildiğimiz sürece spordan siyasete sanata kadar daha nice başarılara imza atan kadınlarımız, yarınlarımızın emanetçisi olacaklar”

    Zirveye devlet sanatçısı unvanına sahip Ajda Pekkan, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Cuma Dağ’ın eşi Rukiye Dağ, tüm dünyaya basketbol oyuncularının başörtülü de olabileceğini gösteren Bosna Hersekli IndıraKaljo, Londra, Paris, Newyork moda haftalarına damgasını vuran Zeynep Kartal, geçen yıl İsveç’te Yılın Kahramanı ödülünü alan Fatma İpek Alcı ve Türk bayrağını tüm dünyada başarılıyla temsil eden down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir konuşmacı olarak katıldı.

    Sultanların kıyafetleri sergilendi

    Sadece Üsküdar’dan değil tüm İstanbul’dan yoğun bir katılımın sağlandığı zirvenin sonunda, Osmanlı’nın Tarihine İz Bırakan Hanım Sultanlarının Kıyafetleri Defilesi düzenlendi. Defile Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü Asil Çağıl Koreografisiyle;Hürrem Sultan, Kösem Sultan, Nurbanu Valide Sultan, Mihrimah Sultan,Esma Sultan, Hatice Sultan, Safiye Valide Sultan, Ayşe Sultan gibi Osmanlı tarihinde en az padişahlar kadar büyük bir öneme sahip Osmanlı sultanlarının kıyafetleri sergilendi. Katılımcıları Osmanlı tarihine uzanan kısa bir yolculuğa çıkaran defilede, birbirinden ışıltılı ve görkemli sultan kıyafetleri göz kamaştırdı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.