DOLAR 32,4483
EURO 34,4525
ALTIN 2487,943
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Belediyesi Türkiye ve dünya arasında’Beyaz Köprü’ kuracak

    Üsküdar Belediyesi Türkiye ve dünya arasında’Beyaz Köprü’ kuracak
    04.03.2019
    A+
    A-

    Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, tuvaline işlediği eserleri, dünyanın farklı ülkeleriyle Türkiye arasında köprüler kuran uluslararası Ressam ve Akademisyen Profesör Arif Aziz’in “Beyaz Köprü” sergisini İstanbullularla buluşturacak. UNESCO bünyesinde yer alan Dünya Resim Akademisi Asli Üyesi olarak Azerbaycan’ı dünyada temsil eden usta sanatçının farklı kültürlerden izler taşıyan eserleri, “Beyaz Köprü” sergisinde bir araya gelecek.

    Üsküdar Belediyesi tarafından, 6 Mart’ta Nev Galeri Nevmekân Sahil’de başlatılacak, 12 Nisan tarihinde son bulacak sergide, Türkiye ve dünya ülkeleri arasında farklı kültürlerin ortak noktaları gözler önüne serilecek. Üsküdar Belediyesi ve TEAS PRESS işbirliği ile, Sergi Küratörü Meyçem Ezengin ve Proje Danışmanı Ahmet Taner Özer’in emekleriyle hazırlanan “Beyaz Köprü” isimli sergi, ziyaretçilerini dünyanın farklı kültürlerine uzanan kısa bir yolculuğa çıkaracak.

    Hilmi Türkmen: “Bizi birbirimize ve sanata daha çok bağlıyor”

    Üsküdar Belediyesi olarak, İstanbul’un kültür ve sanat merkezi olan Üsküdar’da mili sanatçıları milletle buluşma misyonu edindiklerini kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

    “Bu misyona yeni mekânlar, yeni anlayışlar da ekledik. Bir pergel gibi düşündüğümüz,bir ayağı Türkiye’de olan, diğer ayağıyla da dünyayı dolaşan sanatçılarımızla birlikte çalışmak, bu anlamda bizim en büyük mutluluğumuz. Çok değerli sanatçımız Arif Aziz’in hayat hikâyesini, bir sanatçı olarak dünyaya bakışını anlattıkça ve eserlerini tanıdıkça, milletimizin de bu mutluluğa ortak olacağına inanıyoruz. Beyaz Köprü isimli sergi, adının hakkını verircesine bu büyük bağlantıları kuruyor, bizi birbirimize ve sanata daha çok bağlıyor” diye konuştu.

    Arif Aziz kimdir?

    UNESCO bünyesinde yer alan Dünya Resim Akademisi Asli Üyesi ve Bakü Şube Başkanı, Uluslararası Reklam Birliği Üyesi, Azerbaycan Ressamlar, Reklamcılar ve Tasarımcılar Birlikleri Üyesi, SSCB Şeref Nişanı ve Azerbaycan Şöhret Nişanı sahibi, Azerbaycan Gençler Birliği 1976 Yılı Ödülü sahibi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Kürsü Başkanı, Azerbaycan Emektar Sanat Adamı Onursal unvanı sahibi, Halk Ressamıdır.

    Profesör, 3 Ocak 1943 tarihinde Bakü’de doğdu.

    1957- 1962 yıllarında Azerbaycan Devlet Resim Okulu’nda okudu.

    1966- 1971 yıllarında Moskova Devlet Estetik ve Sanayi Akademisi’nde Sanayi Grafiği ve Grafik Tasarım eğitimi aldı. Bu bölümün ilk Azerbaycanlı mezunlarından biri oldu.

    1971 yılından beri Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Ressamlık Fakültesi, Geleneksel Sanatlar ve Tasarım Bölüm Başkanıdır. Aynı üniversitede Doçent, Profesör, Kürsü Başkanı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Günümüzde Kürsü Başkanı ve Profesör unvanlarıyla görev yapmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.