DOLAR 32,5887
EURO 34,7713
ALTIN 2507,595
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet ve Kemira’dan atık su arıtma süreçlerinde iş birliği

    Valmet ve Kemira’dan atık su arıtma süreçlerinde iş birliği

    Valmet ve Kemira, belediyelerin ve endüstriyel tesislerin atık su ve çamur arıtma uygulamalarının geliştirilmesine yönelik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Hedef, güvenilir gerçek zamanlı ölçümler vasıtasıyla yüksek tasarruf ve yüksek verimlilik sağlamak.

    Valmet ve Kemira, Avrupa’daki belediye ve endüstriyel tesisler için atık su ve çamur arıtma uygulamalarının geliştirilmesine yönelik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu iş birliği ile, güvenilir gerçek zamanlı ölçümlerden elde edilen veriler sayesinde su arıtma süreçlerinin görünürlüğü artırılarak, tahmin edilebilir ve proaktif bir süreç yönetimi sağlanacak. Hedef, müşterilere önemli oranda tasarruf ve verimlilik açısından iyileştirmeler sağlamak.

    İki uzman şirket bir arada

    Ortaklık, Valmet’in kapsamlı analiz cihazları, ölçüm teknolojileri, proses optimizasyon konusundaki bilgi birikimi ve servis ağını, Kemira’nın belediyeler ile endüstriyel su arıtma alanındaki kimya ve proses optimizasyonu uzmanlığı ile bir araya getiriyor. Anlaşma iki şirket arasındaki mevcut endüstriyel Internet ekosistemi alanındaki iş birliğini de genişletmiş olacak.

    Valmet, çamur ve sudan arındırma proseslerine yönelik ölçüm ve optimizasyon uygulamalarında önemli bir tecrübeye sahip. Bu güvenilir ölçümler, Valmet müşterileri için bugüne dek çok sayıda kanıtlanmış sonuçlar sağladı.

    En iyi performans için işbirliği

    Valmet, Atıksu Otomasyon İş Birimi Müdürü Heli Karalia, “Polimerler ve kimyasallar atık su arıtma işleminin önemli birer parçasıdır ve Kemira ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimizin bizim için harika bir fırsat olmasının bir nedeni de bu; özellikle çamurdan ve sudan arındırma işlemlerinde, doğru kimyasal maddenin seçimi en iyi performansı elde etmek için kilit önem taşıyan unsurlardan biridir.” diyor.

    Kemira Uygulama Geliştirme Müdürü Jussi Ruotsalainen ise, “Akıllı kimya portföyümüzü, KemConnect™ platformu aracılığıyla, çamurdan ve sudan arındırma ile fosfor arıtma işlemlerinde olduğu gibi, aktif olarak genişletiyoruz. Bahsettiğim bu tam hizmet yaklaşımının bir parçası olarak, Valmet gibi lider konumdaki bir endüstriyel otomasyon donanım, yazılım ve ekipman hizmeti tedarikçisi firma ile ortak olmak bizim için en mantıklı adım olmuştur.” diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.