DOLAR 32,5743
EURO 34,9803
ALTIN 2456,251
BIST 9777,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet yeni Retansiyon Kontrol Ürününü tanıttı

    07.09.2019
    A+
    A-

    Valmet’in yeni retansiyon kontrol ürünü Valmet RET, sistemlerden bağımsız çalışma özelliği ile, tüm kağıt, karton ve temizlik kağıdı üreticilerinin verimliliğine katkı sağlıyor.

     

    Valmet, retansiyon ve kopma zamanı hamur kasası kül tutarlılığı yönetimi için yeni Valmet Bağımsız Retansiyon Kontrolü (Valmet RET) ürününü tanıttı. Ürün daha önce sadece Valmet DNA proses kontrolü ve Valmet IQ kalite kontrol sistemi kullanıcılarının faydalanabileceği özellikleri artık tüm kağıt, karton ve temizlik kağıdı üreticilerinin kullanımına sunuyor.

    Valmet Retansiyon Ölçümü (Valmet RM3), düşük kesafet ölçümü ve son teknoloji tahmine dayalı kontrol özelliklerini kullanan Valmet RET, kullanıcıların yaş kısım kontrolünü yeni bir seviyeye taşımalarını sağlıyor.

    Valmet Otomasyon Ürün Müdürü Timo Rantala: “Valmet IQ MD optimizasyon cihazına dayanan her iki kontrol ürünü de zaten kendini kanıtlanmış teknolojiler. Yaş kısmı stabilize ederek, neredeyse tüm kağıt türlerinin üretimi için daha iyi rantabilite, yüksek kalite ile kimyasal ve enerji tasarrufu sunabileceğimizi biliyoruz.” diyor.

    İstikrar ve rantabilite için aktif yaş kısım yönetimi

    Valmet RET, temel ağırlık, kâğıt külü ve nemdeki değişiklikleri azaltarak makine yönündeki kâğıt kalitesini iyileştirir. İlave avantajlar arasında daha az yaş kısım kopmaları, kimyasallarda ve kurutma buharında tasarrufun yanı sıra tür değişiklikleri ve başlangıçların daha iyi kontrolü bulunuyor. Tüm bu özellikler daha yüksek üretkenliğe yardımcı oluyor.

    Valmet RET’in ilk pilot kullanıcısının belirttiği gibi; “Retansiyon ölçümü ve kontrolü, her zaman kullanılan tamamen güvenilir çözümlerdir. Kâğıt makinemizde standart olduklarını söyleyebiliriz.”

    Valmet RET hakkında teknik bilgiler

    ImageValmet RET’in hedefi, kısa döngüdeki (short circulation) kesafet değişikliklerini en aza indirmek ve yaş kısım çalışmasını stabilize etmektir. Retansiyon akışını kontrol ederek elek altı kesafet değerini dengeler.

    Kopma zamanı hamur kasası kül kontrolünün amacı, kâğıt kül içeriğini sabit tutmak ve böylece kâğıt kopmasından hemen sonra kağıt vermenin daha kolay, kopma süresini daha kısa kılmak ve kâğıt külünün oluşumunun hızlanmasıdır. Hamur kasası kül kıvam kontrolü, kağıt kopması sırasında otomatik olarak devreye girer.

    Her iki kontrol de çapraz bağlantı odasına kurulan Valmet donanımında bulunmaktadır. Bu, kontrol ürününün fabrikada hızlı teslimat, kısa uygulama ve ayarlama zamanına sahip olmasını sağlar. Valmet RET’in sahip olduğu güvenli uzaktan bağlantı özelliği ise dünyanın her yerindeki Valmet bölgelerinden hızlı bir şekilde yanıt ve uzaktan yardım alınabilmesine olanak tanır. Fabrika sistemine bağlantı, standart 4.20 mA I/O sinyalleri veya isteğe bağlı dijital bağlantılar ile yapılabilir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.