DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vanlı çocuklar insansı robot Mini Ada ile buluştu

    Vanlı çocuklar insansı robot Mini Ada ile buluştu
    26.11.2019
    A+
    A-

    Van AVM, 2019-2020 Eğitim yılının ilk ara tatilinde çocukları insansı robot Mini Ada ve robot teknolojisi ile buluşturdu. Van AVM, Van Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden 65 çocuğu da özel olarak ağırladığı etkinlik ile çocuklara unutulmaz bir tatil yaşattı.

    Çocukların güvenli bir ortamda eğlenceli vakit geçirmesine imkân tanıyan, kentin buluşma noktası Van AVM, 2019-2020 Eğitim yılının ilk ara tatilinde çocuklara unutulmaz bir tatil yaşattı. 16-24 Kasım tarihleri arasında Arkadaşım Robot etkinliğine ev sahipliği yapan Van AVM çocukları yapay zeka ve robot teknolojisiyle tanıştırdı.

    Van AVM, aileler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Arkadaşım Robot etkinliğinde Van Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden 65 çocuğu da özel olarak ağırladı. Vanlı çocukları robot teknolojisiyle tanıştıran Arkadaşım Robot etkinliği kapsamında çocuklar, robotik ve kodlama dersleri, robotik dans atölyeleri ve karaoke parti ile eğlenirken öğrendi ve keyifli anlar yaşadılar.

    23-24 Kasım’da ise çocuklar Akın Robotics’in son teknoloji ürünü olan insansı robotu Mini Ada ile buluştu. Mini Ada ile şark söyleyip dans eden minik ziyaretçiler aynı zamanda kodlama öğrendiler. Görme, insan tanıma, duyma, konuşma, yazı okuma, dans etme gibi kabiliyetleri olan Mini Ada, sevimli görüntüsüyle de ziyaretçilerin sevgisini ve ilgisini kazandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.