DOLAR 32,4122
EURO 34,7298
ALTIN 2441,356
BIST 9934,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Viking Temizlik Ege’nin en büyükleri arasında!

    Viking Temizlik Ege’nin en büyükleri arasında!
    13.06.2018
    A+
    A-

    Ege Bölgesi’nin en iyileri belli oldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası, üretimden satış kriterlerine kadar birçok değişkene göre belirlenen en büyük 100 firmayı açıkladı. 40 yıllık sektör tecrübesini yenilikçi ve inovatif teknolojilere entegre eden ve piyasaya çıkardığı Premium serisi ile sektördeki dengeleri değiştiren Viking Temizlik, dört satış merkezinin toplamında yüzde 33 artışı gerçekleştirerek listedeki yerini aldı.

    Sürdürülebilir başarı vurgusunun yapıldığı listede birçok firma son 10 yılın en iyi performansını gösterdi. 2016 yılına göre değişim oranının %45’e ulaştığı kimya ve kimyasal ürünler sektöründe büyüme verileri ise niceliksel olarak olumlu bir tablo çizdi.

    “Başarımızın arkasında yenilikçi bakış açımız var”

    Ege Bölgesi’nin en iyileri arasında yer almanın, yatırım ve gösterilen özverinin somut bir başarıya dönüşmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Viking Temizlik Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Gökçe Hatipoğlu; “Biz Viking Temizlik olarak kurulduğumuz günden bu yana içinde bulunduğumuz sektörünün dinamiklerinin farkında olarak adımlarımızı attık. 2005 yılında İzmir Kemalpaşa’da faaliyete geçen 53.000 m²’lik tamamı çelik konstrüksiyon ve teknolojinin tüm üst standartlarının kullanıldığı fabrikamızdaki tam otomasyonlu üretim sistemimiz ve yılda 214.000 tonluk üretim kapasitemizle sektörde varlığımızı duyurduk. Bu doğrultuda oluşturduğumuz üretim ve satış stratejileriyle Türkiye’de olduğu kadar Dünya’nın 60 farklı noktasında kendimizi kanıtlamayı başardık. Tüm bu veriler ışığında şunu söyleyebilirim ki; Viking Temizlik, imza attığı inovatif işler, benimsediği vizyoner bakış açısı ve alanına öncülük eden ilkleriyle sektörün yerli ve lider oyuncuları arasında yer almaktadır. Üstelik geniş ihracat ağıyla da temizliğin global oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

    “Premium serisi ile başka bir dönemece girdik”

    Başarının bir bütün olduğunu, sektörde ilk olan çalışmalara imza atmanın bu bütünün en önemli payını oluşturduğunu söyleyen Hatipoğlu; “Temizlik sektörünü domine eden etkenlerin başında inovasyon geliyor. Her biri birbirini tekrar eden ürün gruplarında fiyat-performans olarak öne çıkmanın yetmediği ve tüketici beklentilerinin hızla değiştiği bir dönemde inovatif atılımların farklılık yaratacağını biliyoruz. Bu amaçla 2 yıldır üzerinde titiz bir çalışma yürüttüğümüz ve birçok yönüyle Türkiye’de ilk olan Premium serisini tüketicilerimizle buluşturduk. Toksik madde içermeyen ve gücünü Viking’in kendi bünyesinde geliştirilen Plant Power Technology’den alan bu seri aynı zamanda hayvanlar üzerinde test yapmamasıyla da farkını ortaya koyuyor. Ayrıca Premium etiketlerimizde kullandığımız V-Label logosu, Avrupa Vejetaryenler Birliği (EVU) tarafından geliştirilmiş global lisanslı tek sembol olma özelliği taşıyor. Premium serisinin tüm bu yönlerinin sektörel anlamda yeni bir ürün gamı ortaya koyarak tüketici satın alma alışkanlıkları üzerinde önemli bir etki yarattığını düşünüyoruz. Değişen ve gelişen bir sistemde Premium gibi büyük ve ayrıştırıcı yatırımı, başarımızın en önemli kilometre taşlarından biri olarak görüyoruz” dedi.

    “Geleceğin yükselen değeri olmak ancak ARGE çalışmalarıyla mümkündür”

    Gelinen noktada elde edilen başarının 40 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Hatipoğlu; “Vikipack şirketinde tam otomatik makineler ile ortaya koyduğumuz plastik ambalajları,  entegre şirket kavramı içerisinde Avcı Kimya tarafından üretilen hammaddeler ile bütünleştiriyoruz. Daha rekabetçi fiyatlarla pazar payımızı geliştiriyor, tam otomasyon ile yapılan üretim, satış ve pazarlama etkinlikleri ile pazarın beklentilerini karşılıyoruz. Bu yol haritası sayesinde vizyonumuzu daha da ileriye taşıyacak bir dönemin içindeyiz” dedi.

    Ar-Ge’ye verdikleri önemin de altını çizen Hatipoğlu, yeni çalışmalar içerisinde olduklarını bu çabaların Türkiye’de mevcut olmayan ve ithalatı sonlandıracak nitelikte katma değer sağlayarak ülke ekonomisine güç katacağını söyledi. Ar-Ge’ye ayırdıkları bütçenin yüzdesel değerini her zaman arttırma çabası içerisinde olduklarını vurgulayan Hatipoğlu, geleceğin yükselen firmalarının Ar-Ge ye verdikleri önem ile eşdeğer olduğunu belirtti.

    “Büyümeyi istikrarlı ve sürdürülebilir kılmak önemli”

    Güçlü bir sektör ve ekonomi için katma değeri yüksek ve üretim odaklı bir model oluşturulması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu; “İçinde bulunduğumuz coğrafya gereği çevremizde gerçekleşen etkenlerden etkilenmemek ve bunun piyasalara yansımaması neredeyse imkansız. Bu durum biz firmaların gerekli önlemleri almaları ve piyasada yaşanan dalgalanmaları minimize edebilmesini zorunlu kılıyor. Biz Viking olarak her zaman niceliksel büyümenin yanında niteliksel büyüme ve sürdürülebilir başarı ile güçlü bir ekosistem yaratılabileceği inancındayız. Dolayısıyla yatırım planlarımızdan ARGE çalışmalarına kadar tüm süreçte nitel bir gelişmeyi rehber olarak görüyor, sayıların arkasındaki temel prensibin niteliksel parametreler olduğunu düşünüyoruz. Biz bu bakış açısıyla 40 yıldır; global markaların tekelinde bulunan temizlik sektörünün ana aktörleri arasında yer alabiliyor ve Ege Bölgesi’nin en iyileri arasına ismimizi yazdırabiliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.