DOLAR 32,3316
EURO 35,1655
ALTIN 2243,49
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    World Cities Congress İstanbul’la dünyaya sahip çıkalım

    World Cities Congress İstanbul’la dünyaya sahip çıkalım
    11.03.2019
    A+
    A-

    Akıllı ve yaşanabilir şehirleri tasarlamak için 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında kapılarını açacak olan World Cities Congress İstanbul, Ecoalf markasının kurucusu vizyoner girişimci İspanyol Javier Goyeneche’i ağırlıyor…

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12 ülke, 80 teknoloji üreten firma ile gerçekleşecek olan World Cities Congress İstanbul, alanında güçlü isimleri bir araya topluyor.

    Daha yeşil daha yaşanabilir, hayatın akışını kolaylaştırmayı hedefleyen platformlarının buluştuğu World Cities Congress İstanbul 2019 kapsamında fuarın ikinci gününde “çevre” konulu panele konuşmacı olarak katılacak olan Javier Goyeneche; “B Gezegeni Yok” ve “Tras (h) umanity” gibi etkileyici mesajların sahibi.

    Javier Goyeneche; kahve telvesinden, denizlerden toplanan eski balıkçı ağlarına, atık otomobil lastiklerine kadar pek çok farklı malzemeyi yaşama geri kazandırıyor. Bunu yaparken de sadece geri dönüşümle dünyaya fayda sağlamakla kalmayıp ciddi bir moda markası olan Ecoalf ile gerçek bir katma değer yaratıyor.

    Sürdürülebilirlik odaklı bir işletme olan Ecoalf’in girişimci yöneticisi Javier Goyeneche, Fun & Basics adlı ilk şirketi ile on yıl içinde 70’ten fazla mağazaya genişledi ve ürünleri 350’den fazla perakende satış mağazasında satıldı. Londra’daki Avrupa İşletme Fakültesi’nin ardından ABD Chicago’daki Northwestern Üniversitesi’nde Uluslararası Pazarlama Stratejileri alanında yüksek lisans yapmış olan Goyeneche’e markası, Madrid’deki En İyi Genç Girişimci ödülünü kazandırdı.

    Ecoalf, üreticilerle olan aktif uluslararası ittifaklar yoluyla atılan balık ağlarını, plastik şişeleri, eski araba lastiklerini, endüstriyel post pamukları ve hatta kahve telvelerini modaya uygun dış giyim, mayo, spor ayakkabı ve aksesuarlara dönüştürüyor. Ecoalf,Apple, Coca-Cola ve Marc Jacobs gibi tanınmış uluslararası markalar ile çalışarak dünya genelinde yüzlerce mağazaya ulaşıyor.

    Kısaca Ecoalf; geri dönüştürülmüş malzemelerle yapılan birinci nesil moda ürünlerini, pazardaki en iyi geri dönüşümsüz ürünlerle aynı tasarım ve kalitede yaratmak amacıyla hareket ediyor. Çöplerimizin ikinci bir fırsata sahip olduğunu, Ecoalf’in kurucusu Goyeneche; “Kahve sadece içmek için değildir onu giyebilirsiniz de” diyerek ortaya koyuyor.

    Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmenin pek çok farklı yolu düşünülebilir. Atıkları faydalı şekle dönüştürmek ise belki de bunların en etkilisi. Geleceğin şehirlerini, alanlarının profesyonellerinden dinlemek için World Cities Congress İstanbul’da yerinizi alın!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.