DOLAR 32,3391
EURO 35,0952
ALTIN 2239,965
BIST 8855,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yabancı yatırımcı ve gurbetçi konut stokunu eritir

    Yabancı yatırımcı ve gurbetçi konut stokunu eritir
    18.03.2017
    A+
    A-

    Gayrimenkul sektörüne yönelik getirilen yeni uygulamalar konut almak için cazip fırsatlarla dolu bir süreç başlattı. Yabancıların ardından gurbetçi vatandaşlar için de konut ya da işyeri satışlarında KDV kaldırıldı. Son olarak da 30 Eylül 2017’ye kadar konutlarda ödenecek tapu harcında indirime gidildi. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Konut sektörü canlı bir döneme giriyor. İlk gelenin en cazip avantajı yakalayacağı bir süreç başlıyor” dedi.
    Türkiye ekonomisinin kilit noktasındaki gayrimenkul sektöründe atılan adımlar hareketliliği beraberinde getiriyor. Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviki ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarındaki KDV’nin kaldırılmasının ardından olumlu yöndeki gelişmeler sürüyor. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar için de gayrimenkul alımlarında KDV’nin kaldırılmasıyla konut satışları hızlanacak. Hükümetin isabetli adımları sayesinde gayrimenkul sektörü hareketli bir döneme girecek. Bu süreci iyi takip ederek önce davranan avantajlardan en çok yararlanan olacak” dedi.
    Almanya’da da yatırımcılarla buluşuyoruz
    Yılmaz şöyle devam etti: “Avrupa’da, Almanya’dan başlayarak Cathay Group olarak yapılanmaya başladık. Yaklaşık 4 milyon gurbetçiye ulaşma imkanı olan stratejik bir nokta olan Frankfurt’ta şimdiye kadar bir kaç kez yatırımcılarla ve gurbetçi kardeşlerimizle buluştuk. Biliyorsunuz yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırılmıştı. Ayrıca 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı da tanınmıştı. Bu gelişmelerle hareketlenen gayrimenkul sektöründe gurbetçi vatandaşlarımızın KDV’den muaf tutulmaları çok isabetli oldu.”
    Gayrimenkul stokları eriyecek
    Yurt dışı yatırımcıları projelerine ortak ederek Türkiye’ye döviz getirdiklerini belirten Yılmaz, “Bu avantajlarla ülkemize ciddi bir döviz girişi sağlanması bekleniyor. Ayrıca gayrimenkul stoğunun eritilmesi için de hareketli bir dönem başlıyor” şeklinde konuştu.
    30 Eylül’e kadar tapu harcında indirim
    30 Eylül 2017’ye kadar konutlarda ödenecek tapu harcının binde 20 yerine binde 15 indirime indirilmesine de değinen Yılmaz, “Bu gelişme doğrudan alıcıya yansıyacak ve ev almak isteyenleri harekete geçirecek. Basit bir hesapla 200 bin TL’lik ev alan bir vatandaş, 4 bin TL tapu harcı yerine 3 bin TL harç ödeyecek. Bu da bir nebze olsun dar gelirli vatandaşlara yardımcı olacak. Kazanan yine Türkiye olacak” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.