DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Celal Koçer: Sektördeki canlılık devam ediyor

    Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Celal Koçer: Sektördeki canlılık devam ediyor
    25.09.2017
    A+
    A-

    Ağustos ayına ait konut satış istatistikleri bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 696 konut satışı ve yüzde 15,6 ile en yüksek paya sahip oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,4 artarak 1 684 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ağustos 2017’de ilk sırayı 524 konut satışı ile İstanbul aldı.

    Türkiye genelinde konut satışlarında Ağustos ayındaki bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan artış, sektöre olan ilginin devamı niteliğinde. Sektör olarak yıl boyunca yakaladığımız oranlara baktığımızda, sektörün Türkiye ekonomisine katkısının artarak devam ettiğini görüyoruz. Konut satışlarının Ağustos’ta 120 binin üzerine çıkması bizler için sevindirici bir durum. Aylara göre dalgalanmaların yaşanması normal, ancak yılın tamamını göz önüne alarak değerlendirme yapmamız gerekiyor. İlk satış oranlarının Ağustos’ta 56 bini aşması ve toplam satışlar içinde yüzde 47’lik bir orana ulaşması, sektördeki canlılığın devam edeceğini gösteriyor. Yabancıya satıştaki yüzde 11,4’lük artışla da yabancı ilgisinin devam edeceğini görüyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.