DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    YASED: Hollanda-Türkiye gerginliğinin diplomasiyle çözümünü temenni ediyoruz

    YASED: Hollanda-Türkiye gerginliğinin diplomasiyle çözümünü temenni ediyoruz
    14.03.2017
    A+
    A-

    Uluslararası yatırımcılar Derneği – YASED, Hollanda ile Türkiye arasında geçtiğimiz haftasonu yaşanan diplomatik gerginlikle ilgili basın açıklaması yayınladı.

    Basın Açıklaması şöyle:

    Son dönemde Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerde yaşananları, Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED üyesi uluslararası şirketler olarak yakından takip etmekteyiz ve derinden üzüntü duymaktayız.
    Türkiye ile Hollanda arasında 400 yılı aşkın köklü bir geçmişi olan diplomatik, kültürel ve ekonomik ilişkiler bulunmaktadır. YASED olarak, bu güçlü ilişkinin iki ülkeye hem ekonomik hem de sosyal fayda sağladığına inanıyoruz.

    Hollanda ve Türkiye merkezli yaklaşık 30 bine şirket, karşılıklı olarak Türkiye’de ve Hollanda’da yatırım yapmakta, iki ülke arasındaki köklü ticari işbirliğine katkıda bulunmaktadır. Diğer uluslararası doğrudan yatırımcılar gibi bu şirketler de Türkiye ve Hollanda ekonomisi için katma değer üretmekte, istihdam sağlamakta ve Türkiye’den dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparak, Türk iş dünyasının uluslararası rekabet gücünün artmasında köprü rolü üstlenmektedir.

    YASED olarak, Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkilerinin en kısa sürede diplomasi ve uluslararası kurallar çerçevesinde, sağduyu ile çözülmesini, yaşanan üzücü olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.
    Kamuoyunun bilgisine sunarız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.