DOLAR 32,7014
EURO 34,9193
ALTIN 2504,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatak seçmenin püf noktaları

    Yatak seçmenin püf noktaları
    26.11.2019
    A+
    A-
    • Bireyin fiziksel özeliklerine uygun olmalı
    • Yatak sertliği göz önüne alınmalı
    • Yatak boyu kişinin boyundan 10 cm uzun olmalı
    • Yatak baza ya da karyolaya denk olmalı

     

    Yaşamımızın yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Bu nedenle yatak seçimi oldukça önemli… Peki, yatak seçerken neye dikkat etmeliyiz? Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen’e göre; uyku sağlığını bozmayacak, omurgayı destekleyecek, vücut yapısıyla uyumlu sertlik derecesine sahip yataklarla güne pozitif başlamak mümkün.

     

    Geçmişten günümüze yatak haricinde neredeyse tüm ürünleri satın alırken kullanıcı yorumları baz alınarak doğru cevap bulunabiliyor. Ancak yatak konusuna gelindiğinde “en iyi yatak hangisidir?” sorusunun cevabı kullanıcı yorumlarından ve deneyimlerinden yola çıkarak cevaplanamaz. Ucuz yatak ya da kaliteli yatak gibi ölçülebilir ve kıyaslanabilir soruların aksine en iyi yatak sorusuna en doğru yanıt; bireyin fiziksel özelliklerine, vücut yapısına, kilosuna ve uyku problemlerine odaklanarak verilebilir.

     

    Bireyin fiziksel özelikleri önemli bir ayrıntı…

    Günün büyük bölümünü geçirdiğimiz yatakların bireyin kendi fiziksel özelliğine göre tercih edilmesinin huzurlu ve rahat bir uykunun vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyleyen Emre Gökmen, tercih edilen yatağın özelliklerinin ve türünün uyku verimliliğini doğrudan etkileyen faktörlerin başında geldiğini belirtti. Bu bakış açısıyla doğru yatak seçiminin bireyin hayatını pozitif yönde etkileyecek önemli bir enstrüman olduğunu belirten Gökmen, doğru yatak kullanımının günlük yaşantı içinde stresi azaltarak verimliliği artıracağının altını çizdi.

     

    Yatak sertliği de göz önüne alınmalı…

    Yatak sertliğinin de yatak seçerken göz önünde bulundurulması gereken noktalardan biri olduğunu aktaran Gökmen, kişinin vücut yapısına uygun olan sertlik derecesi sayesinde güne bel ve sırt ağrıları olmadan başlamasının mümkün olduğunu aktardı.

     

    Yatak boyu kişinin boyundan 10 cm uzun olmalı…

    Gökmen, “Tercih ettiğiniz yatağın boyutu uyku verimliliği açısından size avantaj sağlayacak etkenlerdendir. Uyku sırasında vücut hareketlerinizi kısıtlamanızı gerektirmeyen boyutta bir yatak sayesinde daha dinlenmiş ve dinç bir sabaha başlayabilirsiniz. Öte yandan yatağınızın altında kullanmayı düşündüğünüz baza ya da karyolanın yatağınızın boyutlarına uygun olması yataktan, dolayısıyla uykudan maksimum verimin alınmasını sağlar” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.