DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yaz tatilini değerlendirmenin en hareketli yolu: Muzipo Kids Yaz Kulübü

    Yaz tatilini değerlendirmenin en hareketli yolu: Muzipo Kids Yaz Kulübü
    15.08.2018
    A+
    A-

    “Oyun ve hareket her çocuğun hakkıdır” diyerek yola çıkan Türkiye’nin ilk çocuk hareket üssü Muzipo Kids’te çocuklar yaz tatillerini öğrenerek, eğlenerek ve keşfederek geçiriyor. Muzipo Kids Yaz Kulübü’nde spor aktivitelerinden ince motor becerilerini güçlendiren atölyelere, doğa etkinliklerinden ritim müzik atölyesine pek çok etkinlik çocuklara hareket alışkanlığını kazandırıyor ve güvenli bir ortamda sosyalleşme olanağı sağlıyor. 

    Hareket programıyla çocukların fiziksel gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra bilim, teknoloji ve sanatla ilgili etkinliklerle zihinsel gelişimi destekleyen Muzipo Kids, dopdolu yaz programıyla çocuklara muzip saatler yaşatıyor. Etkinlikler, 3-12 yaş aralığındaki çocuklar için yarım gün uygulanıyor. Yaz kulübüne katılan çocuklar hem eğlenerek öğreniyor hem de hareket alışkanlığı kazanıyor.

    Çoklu zeka kuramının çocuk gelişimini desteklediğini belirten Muzipo Kids Kurucu Ortağı  Aslı Olgun, Muzipo Kids’te geliştirilen programların toplumsal cinsiyet eşitliği, olumlu sorgulama, bilimsel yaklaşım, problem çözme, yaratıcılık ve çocuk hakları olmak üzere altı ana evrensel konunun süzgecinden geçirilerek tasarlandığını belirtiyor. Olgun, hareketin çocuk gelişimindeki önemini şu sözlerle aktarıyor:
    “Muzipo Kids, çocukların sadece vakit geçirecekleri bir alan değil; hareketsizlik sonucunda oluşmuş sorunlara çözüm üretmeye çalışan ve çocukların gelişimine katkı sağlayan bir çocuk kulübü. Muzipo Kids programlarına dahil olan çocukların; hareketi seven, paylaşmaktan ve birlikte hareket etmekten keyif alan, sosyal çocuklar olarak gelişimlerini gözlemlemekten dolayı çok mutluyuz. Hareket eden çocukların daha sağlıklı ve uzun bir ömür yaşayacağını biliyoruz.”

    Spordan müziğe, drama atölyelerinden dansa   
    Muzipo Kids Yaz Kulübü, çocukların ince motor becerilerini geliştirebilecekleri, enerjilerini arkadaşlarıyla birlikte geliştirici oyunlar eşliğinde atabilecekleri, bilişsel yeteneklerini geliştirebilecekleri kapsamlı bir program sunuyor.
    Haftada iki gün yüzme derslerinde yeteneklerini geliştiren çocuklar, jimnastik altyapılı hareket programıyla koordinasyon becerilerini güçlendiriyor. Sinema etkinliklerinde animasyon filmlerinin ilham verici dünyasına giriyor, film değerlendirmesi yapıyor. Bilim atölyelerinde genç mucitler olarak bilimin temel kavramlarını deneylerle ve araştırmalarla keşfediyor. Bireysel ve takım sporlarının temel kavramlarıyla tanışıyor ve uygulamaya katılıyor. Geri dönüşüm atölyelerinde, kullanım ömürleri bitmiş olan materyalleri hayal güçlerini kullanarak, uygun projelerde birleştiriyor ve çevre bilincini güçlendiriyor. Mini Survivor atölyelerinde, güvenilir bir ortamda ekip ve görev bilincinin aşılanması ile birlikte; süreye karşı yarışma, grup olma, dikkat, sabretme becerilerinin kazanılmasına yönelik hareket ve macera dolu kaliteli bir zaman geçiriyor. Drama atölyelerinde ise kendi hayal kahramanlarını yaratarak, onların başına gelen hikayeleri arkadaşlarıyla paylaşıyor ve ifade becerilerini geliştiriyorlar.

    Muzipo Kids çocukları aynı zamanda eski sokak oyunlarını da deneyimleme fırsatı yakalıyor. Geçmiş nesillerin aksine, sokakta oyun oynama fırsatı yakalayamayan çocuklar, sek-sek, dokuz taş ve yakan top gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçiriyor. Özenle hazırlanan kutu oyunlarını oynayan çocuklar, zihin jimnastiği yapıyor, durgun dikkat becerilerini geliştiriyor ve kurallı oyun oynamayı öğreniyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.