DOLAR 32,3261
EURO 35,1758
ALTIN 2244,172
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yemeksepeti’ndeki restoranlardan ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na destek

    Yemeksepeti’ndeki restoranlardan ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na destek
    06.03.2019
    A+
    A-

    Son dönemde yaşanan enflasyon artışının yeme içme sektörüne yansımalarını değerlendiren Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Enflasyonla mücadelede Yemeksepeti ekosistemi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yemeksepeti olarak, sektörde fiyat belirleyen olmasak da her dönemde kullanıcılarımızın yemeğe daha uygun fiyatlarda ulaşabilmeleri için iş ortağı restoranlarımızla birlikte önlemler alıyoruz. 1 Mart itibariyle de Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na ekosistemimizdeki binlerce restoranın %10 indirim uygulamasına katılımı sayesinde destek olmaya başladık” dedi.

    Yeme içme sektöründe son açıklanan gıda enflasyon rakamları ile hayatımıza yansıyan enflasyon artışının aynı olmadığına vurgu yaparak; “Esnaf enflasyon artışına karşı ciddi bir direniş gösteriyor. Yemeksepeti sistemine dahil restoranlarda ortalama fiyatlar her zaman gıda enflasyonun altında kalmıştır ancak bu sene bu fark çok daha çarpıcı. Enflasyon oranlarında yıllık en fazla artış yüzde 29,25 ile gıdada gerçekleşirken Yemeksepeti sistemindeki restoranlarda aynı dönemin ortalama paket tutarına bakıldığında bu oran yüzde 10 civarında kaldı.” dedi.

    “Yemeksepeti’nde birçok ürün alternatifi ile en hızlı ve en ekonomik hizmeti vermeyi amaçlıyoruz”

    Yemeksepeti’nde birçok ürün alternatifi ile en hızlı ve en ekonomik hizmeti vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Aydın, “Yüzde 10 ekstra indirim dışında, sistemimizde halihazırda 13.000’e yakın restoranda 21 bin indirimli menü fırsatı sunuyoruz. Restoranlarımız enflasyon rakamlarını fiyatlara yansıtmamak aksine daha fazla indirim yapmak yönünde ciddi bir çaba sarf ediyor. 2018 yılında kullanıcılarımızın 13 milyon adet indirimli siparişlerinde toplam 200 Milyon TL’nin ceplerinde kalmalarını sağladık.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.