DOLAR 32,3808
EURO 35,0523
ALTIN 2326,745
BIST 9103,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni düzenin finans yönetimi ADASO’da konuşuldu

    Yeni düzenin finans yönetimi ADASO’da konuşuldu
    03.10.2019
    A+
    A-

    Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı Fatih Kuran, Adanalı iş insanlarına “Yeni Düzenin Finans Yönetimi”ni anlattı.

    Adana Sanayi Odası (ADASO)’nda gerçekleşen etkinlikte, Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı Fatih Kuran “Yeni Düzenin Finans Yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğe Adanalı iş insanları, sanayiciler ve üst düzey yöneticiler büyük ilgi gösterdiler.

    Global ve ulusal birçok firmaya finansal danışmanlık hizmeti veren Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı, Kamu Özel Ortaklığı (PPP) ve Proje Finansmanı Uzmanı Fatih Kuran, “Ülkemizin en büyük sanayi şehirlerinden olan Adana’da iş insanlarıyla bir araya gelmekten dolayı mutluluk duydum. Bu etkinlikte yer almama imkân sağlayan ADASO’ya ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Toplantımızda, Yeni Düzenin Finans Yönetimi ve Nakit Akışı Yönetimini profesyonel bir bakış açısıyla ele aldık. Türkiye’deki şirketler nakit akışının ve yönetiminin önemini yeni yeni kavramaya başladılar. Nakit akışı şirket ya da projenin reel performansını ölçmekte kullanılır. Bu sayede karlılık ve performans geliştirilebileceği gibi girilmemesi gereken yatırımlar da önceden belirlenebilir. En doğru borçlanma veya refinansman da yine nakit akışına uygun olandır. Şirket değerini belirlerken kullanılan en yaygın ve doğru yöntem ise iskontolu nakit akış metodudur. Nakit akım tablosu oluşturmak için geleceğe yönelik projeksiyonlar yapmak gerekir. Satış, maliyetler, enflasyon ve devalüasyon gibi riskler nakit akışında sapmalara neden olur. Risk analizi ve yönetimini doğru şekilde yapan şirketler sürdürülebilir büyüme ve karlılığı güvence altına aldıkları gibi daha uygun borçlanma imkânları yaratmak sureti ile finansal yönetim anlamında da avantaj sağlarlar. Zaman içerisinde edindiğim tecrübeleri Adanalı iş insanlarına aktarmaktan büyük keyif aldım” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.