DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Poyracık Palas en iyi konut kategorisinde Premium Proje seçildi

    Yeni Poyracık Palas en iyi konut kategorisinde Premium Proje seçildi
    29.11.2017
    A+
    A-

    Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği , ‘’Sign of City Awards’’yarışmasında, en iyi konut kategorisinde yarışan, Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin ‘Yeni Poyracık Palas’ isimli projesi ilk 5 arasındaydı.

    Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin kurucusu, Oylum Işık tarafından tasarlanan ve uygulaması gerçekleştirilen ‘’ YENİ POYRACIK PALAS ‘’ adlı konut, en iyi konut kategorisinde “Premium Proje ’’ seçildi.

    Hürriyet Gazetesi’nin 2014 yılından bu yana düzenlediği bu yarışma sektörün en saygın yarışmalarından biri.Birçok farklı kategoride yarışan projeler,sektörün duayenleri arasında kabul edilen jüri üyeleri tarafından seçilerek belirleniyor.

    Şişli Belediyesi’nde faaliyet gösteren tek kadın müteahhit olan Oylum Işık, projesinin yaklaşımını‘’bulunduğu semtin dokusuna saygı gösteren ve modern zamanın diline sahip bir yapı’’ olarak tanımlıyor.

    Kentsel dönüşüm yasasının yapısal dönüşümleri hızlandırdığını belirten Işık, yeniden yapılan binaların semtlerin korunması ve gelişmesi üzerindeki etkisine dikkat çekiyor.Uydu projelerle ortaya çıkan ‘kentleşmenin büyürken semtleşmenin yok olma tehdidinin önemini vurguluyor.

    Dönüşümün; ancak doğru tasarım ve estetik kararlarla, gerçekleşeceğine inanan Işık, semte değer katacak yaklaşımın bu şekilde gerçekleşeceğini belirtiyor.

    Oylum Işık’ın bu yaklaşımla yürüttüğü ve tamamladığı Yeni Poyracık Palas projesinin, en önemli özelliği;tasarımının mahalle dokusuyla uyumu ve bu doku içerisinde ‘fark edilmeden dikkat çekmeyi’ başarması olmuştur.

    Bomonti Hilton Oteli’nde 28 Kasım Salı akşamı, gerçekleşen yarışmada en iyi konut kategorisinde Nişantaşı bölgesinde yer alan ‘’Yeni Poyracık Palas’’ isimli yapı, ilk 5’te sergilenen projeler arasında yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.