DOLAR 32,5004
EURO 34,8048
ALTIN 2486,538
BIST 9538,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    YGS Türkiye ikincisi başarının sırrını anlattı

    YGS Türkiye ikincisi başarının sırrını anlattı
    06.04.2017
    A+
    A-

    Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz SEVİM Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda Türkiye 2. si ve Ankara 1. si oldu. Sınava 11.sınıftan itibaren çalışmaya başladığının altını çizen Açı Eğitim Kurumları Öğrencisi Gökçe Aybeniz Sevim, kararında ders çalışmanın daha faydalı olduğunu söyledi. Gece 12’lere kadar ders çalışmadığını belirten Sevim, sınavda her denemede ne yaptıysam onu yaptım dedi.

    Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı’nda Türkiye 2.si belli oldu. YGS 2.si Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz SEVİM, sınava nasıl çalıştığı hakkında bilgiler verdi.
    Sınav hakkında değerlendirmelerde bulunan Ankara Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz SEVİM, “ Sınav salonuna 45 dakika önce gittim. Türkçe ve Matematik testlerinde zorlayıcı sorular yoktu. Soruları rahat ve sakince çözdüm. Deneme testlerinde nasıl sorulara başladıysam sınavda da o şekilde başladım. Sınav çözerken radikal değişiklikler yapmadım. Sınava hazırlanırken gece 12’lere kadar ders çalışmadım, ne kadar test çözdüğümü hesaplamadım. Herkesin anlama kapasitesi farklıdır. Benim 100 soruda anladığım konuyu başkası 50 soruda anlayabilir. Ben arkadaşlarımla ders çalışarak ders çalışmayı daha keyifli hale getirdim” dedi.
    Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın
    Tıp okumak istediğini dile getiren Açı Eğitim Kurumları öğrencisi Gökçe Aybeniz SEVİM, mesleğini araştırıp seçtiğini söyledi. Sevim sözlerini şöyle sürdürdü: “ Öğrencilere tavsiyem kendilerini başkaları ile kıyaslamasınlar. Bireysel olarak ilerlesinler. Bilmediklerini bilerek sınava gitsinler. Eksik oldukları konulara yönelerek anlayamadıkları soru çeşitlerini çözsünler. Ne kadar bilirseniz bilin önemli olan sınavda sakin olmak. Heyecanlı olunca bildiklerini de unuttuğunu sanıyor insan. Sınavımda rahat ve sakin olmamı sağlayan arkadaşlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Uyguladıkları program ile öğrenmem gerekenleri bana öğrettiler”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.