DOLAR 32,4653
EURO 34,8262
ALTIN 2477,418
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ytong’dan alevlere geçit vermeyen Yangın Duvarı Çözümü

    Ytong’dan alevlere geçit vermeyen Yangın Duvarı Çözümü
    08.04.2019
    A+
    A-
    Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, sanayi yapılarını güvenli yangın çözümleriyle buluşturuyor. Alevlerin yayılmasını Ytong Yangın Duvarı ile önlüyor.
    Türkiye’de sanayi yapıları, son dönemlerde sıkça yaşanan yangın olayları ile gündeme geliyor. Ülke ekonomisi açısından büyük öneme sahip olan bu yatırımlar, beklenmedik yangınlarla büyük hasara uğruyor ya da tamamen yok oluyor. Sanayi yapılarındaki yangın riskinin ve yangının neden olduğu kayıpların, pasif yapısal yangın güvenlik önlemleri ile büyük ölçüde önlenmesi mümkün. Bunun için yapıların yangına dayanıklı yapı elemanları ile tasarlanması, inşa edilmesi ve olası bir yangın durumunda alevlerin ve dumanın yayılmasını önleyici nitelikte planlanmış olması gerekiyor. Sanayi yapıları gibi büyük ölçekli yapılarda yangının ilerlemesini ve yayılmasını önlemek için yapıyı yangın duvarları ile bölümlere ayırmak en etkili önlemlerden biri.
    240 dakikaya kadar yangına dayanan Ytong Yangın Duvarları, yangının ilerlemesini ve yapının diğer bölümlerine yayılmasını önleyerek, kurtarma ve tahliye çalışmalarına, itfaiyenin daha etkin bir müdahalesine olanak sağlıyor.
    Yangına 4 saat boyunca dayanır
    Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, uluslararası standartlarda yangın duvarlarından 240 dakikaya varan yangın dayanımları beklendiğine dikkat çekerek, “Türkiye’de yürürlükte olan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te yangın duvarlarının en az 90 dakika yangına dayanıklı olacak şekilde projelendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Ülkemizde endüstriyel tesislerdeki yangınların sıklığı ve sebep olduğu kayıplar düşünüldüğünde, yangın duvarları için daha yüksek değerlerin belirlenmesine ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.
    Gökhan Erel şöyle devam etti: “A1 sınıfı hiç yanmaz özellikteki Ytong paneller ile oluşturduğumuz Ytong Yangın Duvarı, yasal düzenlemelerle belirlenenin çok daha üzerinde bir değerle, 240 dakikaya ulaşan sürelerde yangına dayanım sağlıyor. Ytong Yangın Duvarları, yüksek performansının yanında yangın esnasında alev almıyor, yanmıyor, zehirli gazlar ve duman açığa çıkarmıyor.
    Sanayi yapıları içerisinde Yangın Duvarı olarak kullanılmasının yanında, yapının çatı ve dış duvarları da Ytong panellerle oluşturulabilir. Bu sayede yapı dışında çıkan bir yangının yapı içerisine ilerlemesi engellenir. Böylece yapı tamamıyla yangına dayanıklı olarak inşa edilmiş olur.”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.