DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yücel Tüfekçioğlu: Sektördeki istikrarlı büyüme teşviklerin uzun soluklu olmasına bağlı

    Yücel Tüfekçioğlu: Sektördeki istikrarlı büyüme teşviklerin uzun soluklu olmasına bağlı
    15.08.2018
    A+
    A-

    TÜİK, 2018 yılı Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Sektör temsilcilerinden Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu şu değerlendirmede bulundu….

    Son olarak açıklanan konut satış rakamlarına baktığımızda Türkiye genelinde konut satışları 2018 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 oranında arttığını görüyoruz. 123 bin 878 adet konut satışına baktığımızda Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının payının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,2 oranında azalış göstermiş durumda. Faizlerin artışıyla büyüme ivmesi biraz hız kesebilir. Önümüzdeki dönemde bu büyümenin sürdürülebilir olması için ekonominin lokomotifi olan ve kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan inşaat sektörüne sağlanan teşviklerin uzun soluklu olması gerektiğine inanıyoruz.

    Konut istatistiklerinde dikkati çeken bir diğer nokta ise yabancıya yapılan konut satışlarının da yüzde 65 civarında artması oldu. Türkiye ekonomisinin geleceğine ve potansiyeline inanan yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi devam ediyor.

    Beklentimiz; yeni dönemde hükümetimiz tarafından gerekli adımların atılacağı yönünde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sektörün içinden, sıkıntılarını ve beklentilerini bilen Bakanımız Sayın Murat Kurum’un atanmış olması da geleceğe yönelik umutlarımızı artırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.