DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yüzyıllık Markalar Derneği yeni üyeleri ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsünde buluştu

    Yüzyıllık Markalar Derneği yeni üyeleri ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsünde buluştu
    14.11.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin yüzyıllık markalarının bir araya geldiği “Yüzyıllık Markalar Derneği’nin yeni üye buluşma toplantısı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde gerçekleşti. Markaların ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Özalp Birol’un katılımları ile düzenlenen toplantıya yeni üyeler de katılım sağladı.

    Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer açılış konuşmasında: “Yüzyıllık Markalar Derneği çatısı altında yeni projeler geliştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihi markaları tanıtmaya, anlatmaya ve aramıza dâhil etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde özellikle araştırma projelerimiz, sergi ve müze projesi ile birlikte Anadolu’nun tüm bölgelerine ulaşarak Türkiye genelinde tarihi markalarımızı, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi tekrar gündeme getireceğiz. Ayrıca markalarımızla ilgili Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yapmaktayız. Son dönemde Arkas Holding, Saffet Abdullah Güllaçları ve Davut Selim gibi değerli markaların katılımı ile derneğimiz büyümeye devam ediyor” dedi.

    Toplantıda markalara İstanbul Araştırma Enstitüsü ve Pera Müzesinin faaliyetlerini özetleyen Özalp Birol, markaların tarihi ve kültürel değerlerinin önemine dikkat çekti.

    Derneğin geçmiş ve yeni dönem faaliyetlerini değerlendirerek, fikir alışverişinde bulunan üye markalar, toplantıyı Enstitü gezisi ile tamamladılar.

    Yüzyıllık Markalar Derneği Bilgi:

    Türkiye’nin ekonomik ve kültürel anlamda temel taşları olan, Osmanlı İmparatorluğu döneminden Cumhuriyet’in kurulması ve günümüze kadar ticari, ekonomik ve kültürel hayatın merkezinde yer alan kıymetli markaların, yüz yıldır yaşattıkları ortak değerlere sahip çıkarak ortak bir platformda buluşmaları, gelecek yüz yıllarını Türkiye’nin geleceği ile birlikte şekillendirerek markalaşma süreçlerini korumak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak için bir araya gelmeleri ile oluşmuştur.

    ■ Ülkemize mâl olmuş yüz yıllık markaların, marka değerleri başta olmak üzere tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkılması, korunması ve geliştirilmesi, derneğin en önemli hedefleri arasındadır.

    ■ Yüzyıllık Markalar Derneği, yüz yıllık kültürel değerleri, bilgi ve deneyimlerini toplumla paylaşmak, yüzyıllık marka ve sürdürülebilirlik konularında teşvik edici bir rol üstlenmektedir.

    ■ Dernek, yüz yıllık marka farkındalığını arttırmak, bu konuda bir bilinç oluşmasını sağlamak için; platform, eğitim, seminer, etkinlikler ve araştırma faaliyetleri yürütmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.