DOLAR 32,4902
EURO 34,8543
ALTIN 2482,38
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zincir Marketlerde kayıplar azalsın, operasyonel hız ve satışlar artsın

    Zincir Marketlerde kayıplar azalsın, operasyonel hız ve satışlar artsın
    20.04.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin yerel zincir market temsilcilerini, lider üretici ve tedarikçilerle bir araya getiren “Yerel Zincirler Buluşuyor 2019 Konferansı ve Fuarı” gerçekleşti. Sensormatic, fuar süresince standında zincir mağazalarda güvenlikle birlikte verimlilik sağlayan yeni nesil çözümlerini tanıttı.

    Özellikle gıda perakendeciliğine odaklanan yerli zincir market temsilcilerini, sektördeki önemli üretici ve tedarikçi markalarla bir araya getiren “Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2019 Konferansı ve Fuarı” 17-18 Nisan tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl on birincisi düzenlenen fuar kapsamında Sensormatic tarafından tanıtılan çözümler, katılımcılara marketlerdeki verimliliğin güvenlikle birlikte nasıl artırılabileceğini gösterdi.

    Marketlerdeki kayıpları azaltan, operasyonel süreçleri hızlandıran, personelleri anlık olarak kontrol eden ve bu süreci uçtan uca raporlayan akıllı Sensormatic çözümleri, yöneticilere minimum zaman kaybı ile maksimum verimliliği bir arada sunuyor.

    Yapılan araştırmalar mağazalardaki toplam ürün kayıplarının, ciroların yüzde 1,8’ine eşdeğer olduğunu gösteriyor. Bu kayıpların yüzde 34’ü dış kaynaklı, yüzde 23’ü çalışan kaynaklı, geri kalanı ise tedarikçi ve operasyonel sebeplerden kaynaklanıyor. Kayıpla mücadele konusunda ülkenin lider firmalarından biri olan Sensormatic, dünya genelinde patentli olan teknolojisi ile kayıp önleme alanında işletmeye özel çözümler tasarlıyor.

    Elektronik Ürün Takip Çözümleri riskleri minimuma indiriyor

    Sensormatic’in sunduğu kayıp önleme çözümleri, marketlerdeki caydırıcılığı artırarak istenmeyen durumlar yaşanmasının önüne geçiyor. Çözüm yalnızca doğru zamanda aktif hale gelerek market personelinin sisteme güvenmesini sağlıyor. En doğru ve güvenilir kayıp önleme çözümlerinden biri olan, uygun maliyetli elektronik ürün takip sistemleri Sensormatic tarafından işletmenin ihtiyacına özel olarak tasarlanıyor. Farklı kapı genişliklerine entegre olabilen bu çözümler ile marketlerdeki riskler kolayca algılanıp minimuma indiriliyor.

    İptal ve iadede süreçlerindeki kayıplara son!

    Kasalarda en çok iptal ve iade süreçleri esnasında usulsüzlük yapılabiliyor. POS Kasa entegrasyonu çözümü ile kasadan geçirilen ürünlerin kayıtları, kayıt cihazındaki kayıtlarla eşleştirerek, satılan ürünün o anki görüntüsü çok hızlı bir şekilde bulunabiliyor. Bu görüntüleri tek tek tarih ve saat aratarak bulmak yerine özel bir yazılım aracılığıyla filtreleyip kolayca bulabiliyoruz.

    Örneğin; Mart ayında, market kasa verileri içinde sadece ‘bal’ geçen ‘iptal’ işlemlerini görmek istiyoruz. Yazılım üzerinden belli bir tarih aralığı seçilerek, ‘iptal’ ve ‘bal’ filtreleriyle karşımıza sadece ilgili fişler geliyor. Bu fişlere tıklayarak da o anın kamera kaydını görüntüleyebiliyor ve kaydı ayrı bir yerde saklayabiliyoruz.

    Sık ve anlık fiyat değişimleri çalışanların kabusu olmaktan çıkıyor

    Tamamen kablosuz olarak çalışan “Elektronik Fiyat Etiketleri” çözümü ile hem market personelleri hem de müşteriler, nesnelerin interneti teknolojisinden en iyi şekilde faydalanıyor. Market reyonlarındaki raflara yerleştirilen bu etiketler, akıllı sensörleri ve anlık güncellenebilen dijital fiyat ekranları sayesinde stok ve fiyat takibi gibi işleri çalışanlar için çok daha kolay hale getiriyor. 90 bin ürünün fiyatını yalnızca 1 saat içinde değiştirebilen bu sistem, marketlere kampanya süreçlerini en verimli şekilde yönetme fırsatı sunarak satışların artmasına destek oluyor.

    Promosyonlu ürünlere ait akıllı etiketlerin flaş sinyali vermesi, müşterinin dikkatini bu ürünlere çekiyor ve yapılan kampanyalar daha etkin sonuçlar veriyor. Tüm fiyatların tek merkezden kontrol edildiği sistemde reyon ve kasa arasındaki fiyat tutarsızlıklarının da önüne geçiliyor. Operasyonel süreçlerini iyileştirme fırsatı yakalayan yönetici ve personeller, günün sonunda fiyat etiketleriyle uğraşmak yerine satışa odaklanabiliyorlar.

    “Personelim olması gereken reyonda mı?”

    Bir markette, giderlerin neredeyse yüzde 50’sini personel maliyetleri oluşturuyor. Peki personel iş başında mı? Akıllı teknolojilerden faydalanmayan yöneticiler, günlerinin büyük bir bölümünü işte bu soruya yanıt aramakla geçiriyor. “Personel Devam Takip Çözümleri” ile birlikte çalışanlar için ise bu soru önemini yitiriyor. Çünkü tüm çalışanların ne zaman ve nerede yer aldıkları düzenli raporlar ile zahmetsiz bir şekilde takip edebiliyorlar. Aylık çalışma saatleri raporunu inceleyerek personellerinin performanslarını ölçümleyebiliyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.